Gyász

2023.10.03. 12:00

Már a mennyek lombjai között szunyókál Tara, a pécsi állatkert vörös pandája

Hírportálunk korábban beszámolt arról, hogy Jancsika, a pécsi állatkert huszonkilenc éves barna makija augusztusban elhunyt. Sajnálatos módon, egy újabb szomorú hírt közölt a PécsZoo közösségi oldalán kedd délelőtt.

Bama.hu

Forrás: Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium hivatalos Facebook-oldala

A bejegyzést változtatás nélkül közöljük: 

,,Búcsú Tarától! 

Van, hogy nem csak az idősek mennek el… 

Sajnos nemcsak Jancsikától, az öreg barnamakinktól kellett végső búcsút vennünk a közelmúltban, hanem egyik panda lányunktól, Taratól is, akinek halálához egy súlyos megbetegedés vezetett.  

Tara és ikertestvére, Jázmin 2019. július 6-án születtek, egy franciaországi állatkertben, ahonnan 2020. szeptemberében költöztek Pécsre. A két, tüneményes pandalány azonnal belopta magát a látogatók és a zoo dolgozóinak szívébe is. Kettejük közül Tara volt a visszahúzódóbb, félénkebb típus. Etetések alkalmával szinte mindig Jázmin után érkezett, s óvatos szimatolgatással ellenőrizte, miféle finomsággal érkezett a gondozója, vagy, hogy éppen min munkálkodik a kifutójukban. Természetesen egyik kedvenc időtöltése a fák lombjai közötti szunyókálás volt, s innen nézte álmosan, kik is zajongnak odalent, a kifutó környékén.

Isten Veled drága Tara! Sosem feledünk!"

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!