Nagy siker Tolnában

2023.10.14. 16:40

Mindenkit izomból lenyomtak a pécsi középsulisok

A Tolnai Tarisznyások idén negyvenkettedik alkalommal szervezték meg környezetismereti versenyüket., amelyen a pécsiek remekül szerepeltek.

Bama.hu

Érdekes feladatok vártak az indulókra

Forrás: teol.hu

– A településismereti versenyt minden évben máshol szervezzük meg, idén Mórágyon tartottuk október 7-én – mondta el a teol.hu-nak Bernáth Zsolt, szervező. Igyekszünk bemutatni az adott helység kulturális és épített értékeit. Idén közel 250-en vettek részt a versenyen, akik általános iskolás, középiskolás, felnőtt és családi kategóriában indultak. 

A csapatok egy felfedező túrát tettek a faluban, és az így szerzett ismeretek alapján tudtak válaszolni a kérdésekre. Ellátogattak a helytörténeti gyűjteményhez, a katolikus kápolnához, a református templomhoz, és megnézték a köztéri alkotásokat is. A versenyzők az egykori kőbányától, a rendezvénytérről indultak, és ide is érkeztek vissza.

A 42. Tolnai Tarisznyások Környezetismereti Versenyének győztes csapatai:

Általános iskolás kategória: Babits Mihály Általános Iskola, Szekszárd, Csajok és Boti nevű csapata: Tóth Hanna, Kisfügedi Emese, Gáspár Botond

Középiskolás kategória: Pollack Mihály Technikum, Pécs, Cukorborsós epekő szilánk nevű csapata: Kvanduk Barnabás, Koczián Levente, Nagy Róbert

Családi kategória: Perczel Mór Technikum, Bonyhád, A Novákék csapata: Novák Dóra, Novák-Schattmann Tímea

Felnőtt kategória: Dobogó Egyesület, Bonyhád, Hu-ha csapata: Dorn Anikó, Fábián Péterné, Pintér Péter, Pintér Attila

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!