Méregetik a tököket

2023.10.22. 10:30

Nagyon tökös vasárnapra virradtunk

A rossz idő miatt október 15-én elmaradt a Pécsi Óriástök Fesztivál, viszont a szervezők csak elhalasztották azt egy későbbi időpontra, pontosabban mára, azaz október 22-ére. Az esemény a Fácán dűlői játszótéren kerül megrendezésre délután 2 órától.

Czeczon Enikő

Fotó: Szakony Attila

A rendezvény menetrendje szerint 2 órakor elindulnak a kézműves programok, amelyek tökfaragást, lámpásgyártást, bábkészítést és még sok mást is magába foglalnak. Egy órával később, azaz délután 3 órakor kezdetét veszi az Óriástök Bajnokság, ahol megmérik, megvizsgálják a benevezett tököket, hogy aztán sort is kerítsenek a díjkiosztóra.  

Délután 5 órakor a MárkusZínház érkezik az eseményre, akik vidám előadással készülnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Utánuk egy Szabad Színpadi műsor következik, amire bárki készülhet fellépéssel. Lehet szó történet mesélésről, zenei előadásról, vagy bármely olyan színpadi produkció, amivel örömöt okozhatnak a jelenlévőknek.  

Azt se feledjük, hogy kint lesz a rendezvényen a Donátusi Süttiflotta, de lesz büfé és az elmaradhatatlan finom forró tökkrémleves is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!