Tehetséggondozás

2023.10.21. 21:00

Október közepétől várja a középiskolások jelentkezését az MCC

Mohay Réka

Fotó: Bach Máté

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja (KP) izgalmas lehetőségeket kínál a fiatalok számára: a program december 31-ig várja az új jelentkezőket. Az MCC célja, hogy támogassa a középiskolások szellemi fejlődését és hosszú távú nevelésüket. 

Mi is az MCC KP?

A 2002 óta működő, nagy népszerűségnek örvendő program lehetőséget biztosít a közösségi programokon, készségfejlesztő workshopokon és szakmai kurzusokon való részvételre. A diákoknak ingyenesen elérhető és Budapesten kívül további 15 városban is megtalálható, köztük Pécsen is. 

A KP-szombatok során izgalmas tudományos előadások és praktikus workshopok várják a résztvevőket. Emellett heti rendszerességgel szerveznek szakmai klubdélutánokat is, hogy a diákok ne csak tanuljanak, hanem közösséget is építsenek. Az angol és német nyelvi kurzusok segítenek a nyelvtudás fejlesztésében. A leghamarabb szereplő diákoknak pedig tematikus tanulmányi utazások is elérhetők, ahol elmélyülhetnek a kiválasztott szakterületen. 

A KP nem csupán helyi, hanem online e-learning kurzusokat is kínál. Ezek között olyan témák szerepelnek, mint a modernkori történelem, közgazdaságtan, pszichológia, jog, irodalom, nemzetközi kapcsolatok, angol és magyar nyelvű íráskészség-fejlesztő és nyelvi kurzusok is. 

Az MCC a középiskolásoknak szóló programjában is a tehetséggondozásra és a tudatos fejlődésre összpontosít. A programokban való részvétel egyúttal önismeretet és jövőtervezést is segít a diákoknak.  

Az MCC hosszú évek óta képezi a fiatal tehetségeket, és célja, hogy a következő években még több városban, 10 000 diák számára nyújtson tehetséggondozási lehetőséget. Akit érdekel az MCC Középiskolás Programja, részt vehet a január 13-i pályaorientációs nyílt napon Budapesten, ahol további információkat szerezhet a programról. Bővebb részletekért és a jelentkezés menetéért érdemes felkeresni az MCC honlapját, vagy e-mailt küldeni a [email protected] címre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!