Beremenden maradtak

2023.10.12. 12:00

Órát is tartottak már a chillezőkben

Az Ördögkatlan Fesztivál minden évben szép emlékeket hagy maga után, és olykor tárgyi emlékeket is.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Bucknicz Balázs

Idén a könyvtár fala egy festménnyel gazdagodott, emellett úgynevezett „chillezők” is megmaradtak. Ezeket a bambuszból készült pihenőket immár harmadik éve a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói készítik, és céljuk, hogy az Ördögkatlan Fesztivál idején hűs árnyékot adjanak a fesztiválozóknak. A korábbi években ezeket az állványozott építményeket szétszerelték a rendezvény után, idén először viszont olyan anyagból és úgy készültek el a chillezők, hogy az mozgatható, illetve valamelyest időtálló legyen, és Beremenden hagyták őket. 

Az óvoda kezdeményezésére ezeket a chillezőket az intézmények között osztották szét, hiszen ott kiválóan hasznosíthatók tovább a pihenők. Egy az óvoda, egy a bölcsőde, egy az Egészségház, kettő pedig az iskola udvarára került. Az iskolában – kihasználva a jó időt – már tartottak osztályfőnöki és etika órát is a chillezőkben. S mivel a pihenők aljául szolgáló vásznak társasjáték táblák is egyben, így ennél is kötetlenebb kikapcsolódásra használhatóak.

Az idei Ördögkatlan Fesztivál idején Beremenden tíz helyszínen zajlottak programok, nagyon családias hangulatban. Olyannyira kellemesen telt az idő, hogy a katlanozók a harmadik napra már  kicsit beépültek a falu életébe is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!