Maradnak a brutális dugók

2023.10.05. 20:00

Péterffy szerint ő mindent megtesz a káosz ellen

Az elmúlt hetekben tovább fokozódott a közlekedési káosz Pécsen, miután megfordították a Siklósi úton a forgalmi rendet, annak a munkának köszönhetően, ami Péterffy Attila polgármester jóváhagyásával történik a város több pontján is.

Bóka Máté Ciprián

A város első embere néhány napja egy cicát simogató portréfotót osztott meg magáról a polgármesteri hivatal közösségi oldalán éppen abban a reggeli időszakban, amikor a fél város a dugókban ücsörgött azért, mert az önkormányzat nem lépett fel érdemben, hogy a közlekedési káoszt elkerülhessék a felújítások során. Korábban hasonló volt az elterelő módszer, hiszen a Szigeti úton Péterffy kampányszövegével ellátott illatosítót osztogattak, pedig ott fél év alatt sem tudtak befejezni a munkákat, így még októberben is dolgoznak az ottani projekten.

Néhány nappal ezelőtt a káosz kapcsán arról írtunk, hogy a baloldali városvezetés úgy tesz, mintha nem lenne semmi közük nekik, vagy az önkormányzatnak ahhoz, ami Pécs belterületén zajlik, mintha az a közlekedési káosz egy másik településen lenne, ami miatt több tízezren kénytelenek dugóban ücsörögni.

Cikkünk megjelenése után egy héttel a városháza propagandaosztálya mozdult meg, és közleményt adott ki, amiben továbbra is igyekeztek az államra tolni a felelősséget, egyben azt hangsúlyozva, hogy „a környező települések fejlődését szolgálja” a munka. Noha a Nagy Imre utat, a Megyeri utat, a Siklósi utat, vagy éppen az Északmegyer dűlőt is érintő fejlesztésben a pécsi közműhálózat újul meg, illetve bekötnek több városi utcát is rendszerbe. Arról nem is szólva, hogy a rendszert a jelenlegi városvezetés alatt brutális veszteséggel működő Tettye Forrásház üzemelteti majd, amiből nyilván bevétele keletkezik.

A pécsiek ráadásul a fejlesztéseket el is fogadnák, ám a Péterffy Attila által mint megrendelőként aláírt projektek kapcsán a szervezetlenséget és a pécsi önkormányzat tétlenségét kifogásolják. Ráadásul a városban további projekteket is elindítottak Péterffyék, hiszen a jövő évi választásra készülve eredményeket kellene felmutatniuk, amiket az elmúlt években nem valósítottak meg, vagy pedig rendkívüli csúszással álltak hozzá.

A pécsiek javaslatából nem lett semmi

Az önkormányzat annyit közölt a minap, hogy a Siklósi úton három és fél hét alatt végeznek a kivitelezők, de azt nem jelezték, hogy addig a forgalmi helyzeten miként szeretnének addig is javítani. A pécsiek egyébként egyszerű megoldást javasolnak, méghozzá azt, hogy a forgalomnak megfelelően a csúcsidőszakokban segítsék a haladást úgy, hogy amikor szükséges, akkor a belvárosba tartó sávból legyen kettő járható, amikor pedig a másik irányból torlódik fel a kocsisor, akkor pedig a Kertváros felé álljon rendelkezésre két sáv – ehhez persze némi odafigyelésre lenne szükség a megrendelő városvezetés részéről is.

A közlemény arról is hallgatott, hogy miért van már hónapok óta lezárva a Megyeri út, az ottani gödörnél miért nem történik érdemi munkavégzés. Péterffy egyébként a fentiek ellenére úgy fogalmaz, hogy a „kivitelezővel folyamatosan egyeztetve mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja a fejlesztéssel érintett területen lakók és a területet használók mindennapjait”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!