Közösséget alkotnak

2023.10.01. 13:40

Regionális találkozókra várják a fiatalokat

Regionális ifjúsági találkozókat szervez több helyszínen a Pécsi Egyházmegye az ősz folyamán – cél, hogy útmutatást és segítséget nyújtsanak az egyházmegye plébániáin ifjúsági csoportok és közösségek alakulásához, illetve a meglévők erősítéséhez.

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

Nyaranta immár negyven éve szervez a 16 és 35 év közöttiek számára többnapos ifjúsági találkozókat Máriagyűdön a Pécsi Egyházmegye. Idéntől pedig, hagyományteremtő szándékkal az év többi részében 1-1 napos regionális összejöveteleket is tartanak a keresztény fiatalok számára az egyházmegye négy további helyszínén.

Első alkalommal október 14-én, a Szent Mór Iskolaközpont sportcsarnokában várják az érdeklődőket, egy héttel később Dombóváron, utána Szekszárdon tartják meg a Regionális Ifjúsági Találkozót (RIT), majd a programsorozat zárásaként ismét egy baranyai helyszín következik: november 11-én Mohácsra várják a fiatalokat, a helyszín pontosítása még folyamatban van. 

– A rendezvénnyel Felföldi László püspök atya szándéka, hogy találkozzunk, gondolkozzunk és építsük a plébániai közösségeket, mégpedig fiatalos lendülettel, saját karizmáinkat megmutatva

 – közölték. 

– A négy találkozónak külön-külön, önálló szervezőcsapata van, akik az egyes régiók sajátosságainak megfelelően építik fel a programokat, amelyek mindenhol 9 és 16 óra között zajlanak. Az egyes találkozókon helyet kap a dicsőítés, szentmise, szentségimádás, tanúságtételek, beszélgetések, valamint lehetőség lesz megismerni a környéken működő keresztény ifjúsági szervezeteket – részletezték a programot. A találkozókon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!