Nemes cél

2023.10.10. 12:00

Rózsaszín pólók lepték el a szigetvári utcákat

Október 8-án sikerrel zárult a Dobcat Test & Lélek Egyesület által szervezett figyelemfelhívó sétálás a mellrákmegelőzésért.

Mohay Réka

Fotó: Kiss Marianna

A rendezvényre Szigetvár lakói és környékbeliek tömegei érkeztek, mindannyian rózsaszínbe öltözve, hogy hangsúlyozzák a mellrák korai felismerésének fontosságát.

A gyülekező reggel 11 órakor zajlott a Zrínyi téren, ahol az emberek jó hangulatban várták, hogy részt vegyenek ezen a nemes ügyön. A séta egyben adománygyűjtés is volt, és a résztvevők hihetetlenül nagylelkűek voltak. Összesen 131.000 forint gyűlt össze, amelyet teljes egészében a Mellrákinfó Egyesületnek ajánlottak fel a szervezők.

A rendezvényen Vass Péter, Szigetvár város polgármestere, nyitó beszédet mondott, és Madaras Krisztina háziorvos is beszélt a mellrák megelőzéséről. A rendezvény felhívta a figyelmet arra, mennyire fontos a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel és a mellrák korai felismerése.

Az eseményen részt vett szigetváriak és a környékbeli településekről érkezők összefogtak ezen a napon, hogy emlékeztessenek mindenkit a mellrák elleni harc fontosságára. A szervezők közösségi oldalukon hálás köszönetüket fejezték ki mindenkinek, aki részt vett a sétán, és hozzájárult ahhoz, hogy ilyen jelentős összeg gyűljön össze a Mellrákinfó Egyesület számára. Az esemény hatalmas sikerét az összetartás és az önzetlen adományozás jelenti – reméljük, hogy ez a kezdeményezés továbbra is fennmarad a mellrák elleni küzdelemben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!