Nagyszerűek a visszajelzések

2023.10.01. 15:41

Összehozta az embereket a Szigeti Veszedelem

A közelmúltban, szeptember 22-én ünnepi alkalmat jelentett Szigetváron a Szigeti veszedelem 1566 kezdeményezés, mely során a hősi eposz minden versszakát egy-egy felolvasó szavalta el – a városból, a tankerületből és a járásból is érkeztek résztvevők.

Mohay Réka

Fotó: Pandur Gábor

Azóta számos visszajelzés érkezett, a Szigeti Veszedelem Szigetvár nevű Facebook-oldalra érkezett hozzászólások alapján felemelő, a közösséget összekovácsoló élménynek bizonyult a megemlékezés.

– Jó volt, a régi időket idézte. Igazi közösségi élmény

 – írta Vanyúr István szobrászművész.

– Engem a kontraszt fogott meg, ahogyan a kicsiknél is kisebbek és ahogyan az időseknél is idősebbek igyekeztek. Mindkét generáció beleadta magát, így volt kerek a város egészének megemlékezése a várvédőkről, a hős cselekedetről. Ez és hasonló megmozdulások nem csak látványosan, hanem mélységében is tudják erősíteni a közösség kohézióját – fogalmazott hozzászólásában Hoffer László.

– Igazán jó volt ott lenni, megtiszteltetés volt részt venni ebben a csodában! Köszönet az ötletért, a szervezésért és az egész kivitelezésért! Jó volt látni, érezni ezt az összefogást, fegyelmezettséget, figyelmet, amit ott páran (1566-an) véghez vittünk

– erősítette meg hozzászólásában Kolat Irén, Sellye Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Muzeális Intézmény intézményvezetője.

– Mindenki nagyon pontos volt és fegyelmezett. Egy igazi közösségi összefogás jött létre, a mű összehozta az embereket. Rengeteg dicsérő szót kaptunk utána a közösségi oldalakon, mindenki örült, hogy részese lehetett ennek a különleges előadásnak. Jóleső érzés volt, hogy mindenki komolyan vette a felolvasást. Jöttek az emberek csoportosan, egyénileg, munkatársakkal, közösségek tagjaiként. Nagyon nagy köszönettel tartozunk mindenkinek, aki az idejét ezen a napon ránk szánta. Megérte a rengeteg befektetett energia, a sok munka. Ez a nap a miénk volt, szigetváriaké, akik most egy szál virág helyett egy versszak felolvasásával tisztelegtünk a hős várvédő katonák előtt – összegezte a nap tapasztalatit Deichler András ötletgazda, főszervező. A felolvasásról videók is készültek, ezek elérhetőek a Szigeti Veszedelem Szigetvár Facebook-oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában