Megsérült a templom

2023.10.30. 15:43

Százmilliós is lehet a viharkár Dencsházán

Tóth Viktória

A kép illusztráció

Fotó: Roman Mikhailiuk

Hatalmas vihar söpört végig pénteken Dencsházán, a településen több önkormányzati épület, és a templom is megsérült. Kobra Ottó polgármestertől megtudtuk, hogy a károk nagy részét már felszámolták, a legsúlyosabbak vannak csak hátra. Ezekhez többek között időre és pénzügyi forrásra van szükség. A középületek helyreállítása kapcsán a Belügyminisztériumhoz adnak be vis maior pályázatot.

Mint megtudtuk, a templom az egyházmegye hatáskörébe tartozik, így a tornyot is ők állíttatják majd helyre. A lakóházakban keletkezett károkat 80 százalékban már helyreállították. Az iskola kéményének rekonstrukciója folyamatban van, várhatóan a hétvégére megoldódik ez is, egy előregyártott kéménynek köszönhetően. Ezen a héten őszi szünet van, zárva van az iskola, de ha minden a tervek szerint alakul jövő hét kedden már folytatódhat az oktatás az intézményben. A polgármester elmondta, pontosan még nem számolták össze, hogy mennyi a kár mértéke, de becslések alapján több tízmilliós, akár százmilliós lehet a teljes kár. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!