Érdekes beszélgetés

2023.10.19. 10:39

Terroristák vagy terroristagyanús személyek célzott megsemmisítését is véghez vitték

Folytatódik az International Seasons programsorozat a Művészetek és Irodalom Házában. Október 19-én délután 6 órakor A Drónok háborúja, avagy célzott likvidálás és a nemzetközi jog címen tart előadást a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar adjunktusa, dr. Kis Kelemen Bence.

Czeczon Enikő

Fotó: Parilov

Rengeteget hallhattunk és olvashattunk az elmúlt években arról, hogy bizonyos államok felfegyverzett drónokat alkalmaznak különböző katonai célpontok megsemmisítésére. Azonban immáron több mint húsz éve egy másik, talán kevésbé ismert alkalmazási formája is elterjedt a felfegyverzett pilóta nélküli repülőgépeknek, ez pedig nem más, mint a célzott likviditás. A Közel-Keleten és a világ más pontjain számos állam, köztük az USA, az Egyesült Királyság, Izrael és újabban Törökország is alkalmazott és alkalmaz ilyen szerkezeteteket terrorista vagy terroristagyanús személyek célzott megsemmisítésére.

Dr. Kis Kelemen Bence az államok e célzott likviditási gyakorlatát veszi górcső alá előadása során, mégpedig a nemzetközi jog szemüvegén keresztül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!