Oszd meg a történeted

2023.10.16. 15:20

Újabb sztorikat mondhatunk a Dédiről

A Magyar Nemzeti Levéltár Baranya Vármegyei Levéltára ismét meghirdeti a korábban már nagy népszerűségnek örvendő családtörténeti felhívását: a Mondj egy sztorit a Dédiről! című iskolai verseny 2023-ban ismét helyet kap.

Mohay Réka

Fotó: New Africa

A kezdeményezésen 6., 7., és 8. osztályos diákok pályázhatnak családtörténeti dolgozataikkal, melyek beküldési határideje 2024. január 25. A szervezők az alábbi felhívást intézik a fiatalokhoz:

„Írd meg valamelyik nagyszülőd vagy dédszülőd (vagy akár szépszülőd) számodra legkedvesebb történetét 3-6 oldalban! Biztosan hallottál már sztorikat, történeteket a családban a felmenőid, nagyszüleid, dédszüleid kapcsán, hogy ki, milyen talpraesetten vágta ki magát egy-egy helyzetből, hogy ment feleségül minden nehézség ellenére a Mama a Papához, hogy ki járta meg a Don-kanyart, ki vett fel, s adott új nevet a családnak, ki szerzett és milyen tettel kutyabőrt a családnak, stb. Ragadj tollat, gyűjtsd be a részleteket a családtól, és írd meg a „Dédi sztoriját”! Cserébe értékes tárgynyereményeket kínálunk, és a legjobb pályaművek felkerülnek a Levéltár honlapjára is”.

Az érdeklődők az alábbi linken tájékozódhatnak további részleteket illetően: https://mnl.gov.hu/mnl/baml/hirek/mondj_egy_sztorit_a_dedirol_csaladtorteneti_versenyfelhivas_6_7_8_osztalyos_tanulok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!