Ötvenen muzsikáltak

2023.10.16. 15:00

Zengtek a szigetvári fúvósok a Balatonnál is, most Füreden fújták

A hétvégén, október 13-15 között került sor a Füredi szüret című rendezvényre a Balaton északi partján, melyen Baranya is képviseltette magát.

Mohay Réka

A Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar a látványos szüreti felvonuláshoz is csatlakozott számos egyéb résztvevő társaságában: borlovagrendek, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség, mutatványosok, gólyalábasok, lovasok, csikósok és betyárok kíséretében.

Szombaton délután pedig külön is megcsillogtatták tudásukat a fúvós találkozón, melyre a Kisfaludy-színpadon került sor. A Zrínyi Miklós Fúvószenekar, mely 1986-ban alakult meg Deichler András karnagy vezetésével a helyi zeneiskola növendékeiből, jelenleg közel ötven fős társaság, repertoárukban klasszikus számok fúvószenekari átiratai, indulók, dixielandek, slágerszámok, musicalek, filmzenék egyaránt megtalálhatók.

A zenekar és vezetősége szervezésében idén tavasszal tizedik éve rendezték meg a Szigetvári Nemzetközi Fúvósfesztivált. 

A település fúvós hagyományai és gyökerei különösképp erősek, ezt mutatja többek között az is, hogy Solymosi Péter, a Pannon Filharmonikusok szólamvezető trombitaművésze is a Szigetvári Zeneiskola növendéke volt, aki tavaly a Zeneiskola 50+1 jubileumi hangversenysorozat alkalmából tanítványaival együtt adott koncertet.

A Füredi szüret során a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekara a Dunakeszi Koncertfúvósok mellett lépett fel, akik szintén több évtizede muzsikálnak, s szintén egyaránt játszanak modern és klasszikus darabokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!