Idén is díjazták az ifjú kiválóságokat

2023.11.30. 16:40

A példaértékű, eredményes diákok munkáját emelte ki a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, avagy az ÁGOTA Közösség fontos feladatának tartja, hogy támogassa azokat a gyermekvédelmi gondoskodásában élő fiatalokat, akik sajátos élethelyzetükből kifolyólag hátrányból indulnak, ennek ellenére valamilyen területen mégis sikeresek, és példaértékű munkát végeznek.

Mohay Réka

Ennek érdekében az eredményes tanulókat díjazásban részesítették szerte az országban, így Pécsen is. Az ünnepélyes átadóra november 30-án délután került sor. Az ÁGOTA Közösség három évvel ezelőtt írta ki először a Kiválósági-díjat azoknak a nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő, felső tagozatos és középiskolás gyermekeknek, akik legalább 4-es tanulmányi átlaggal rendelkeznek. A fiatalabbakra is gondoltak, a Hősötös-díjra alsó tagozatos diákok és azok a fiatalok pályázhattak, akik a 2022-2023-as tanévben bármely típusú, alap- vagy középfokú oktatási, nevelési intézményben összegyűjtöttek legalább 100 darab 5-ös érdemjegyet, vagy annak megfelelő, e-naplóban, ellenőrzőben rögzített tanári értékelést.

– A Kiválósági- és Hősötös- díjak motiválják fiataljainkat a kiemelkedő tanulmányi eredmények elérésére. A pályázatok sikerességét mi sem mutatja jobban, mint hogy a tavalyi 577-nél idén közel 300-al több, összesen 864 sikeres pályázat érkezett be feladatvállalási területünk 13 vármegyéjéből. A Kiválósági-díjra 386 fiatalunk, a Hősötös-díjra pedig 478 gyermekünk jelentkezett. Baranya vármegyében összesen 89 fiatalunk pályázott az említett lehetőségekre. 37-en a Kiválósági-díjra, 52-en pedig a Hősötös-díjra jelentkeztek – tájékoztatott a szolgáltató.

Az eredményes tanulóknak idén Szécsényi Sándor, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója, és Szénássy Ágnes szakmai vezető adták át az elismeréseket november 30-án, csütörtökön, 14 órától a Zsolnay Negyed, E78-as épület, Panoráma rendezvénytermében. Az ünnepség hangulatát a szolgáltató gondoskodásában nevelkedő gyermekek előadása színesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!