A falevelek gyűjtésére összefognak a helyiek

2023.11.04. 16:46

A zöldhulladék elhelyezése többeknek gondot okoz Szászváron

A tavaly próbaprojektként indult közösségi levélszállítást idén is megszervezik a Baranya vármegyei településen. 

Wald Kata

A szászváriak kezdeményezésén alapuló ötlet lényege, hogy miután a hivatalos zöldhulladék-elszállítás minden évben – így idén is – az ősz elejére esik, nagyon sok levél marad a fákon. Ezek kezelése ezt követően a lakosság feladata, de hiába élnek a szászváriak kertes házakban, sokaknak nincs lehetősége a lehullott lomb komposztálására. A zöldhulladék elhelyezése ezért többeknek gondot okoz. A probléma megoldására találták ki a közösségi levélszállítást. 


– A helyi kezdeményezést, amelynek megvalósítását december első felére tervezik, az önkormányzat is támogatja – osztotta meg a felhívást internetes közösségi oldalán Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere, aki kitért a részletekre is. 
Akik csatlakoznak az akcióhoz, nincs más dolguk, mint tiszta műanyag zsákokba összegyűjteni a lombhulladékot. A szervezők azokat a jelentkezőket is várják, akik a zsákok összegyűjtésében vagy szállításában utánfutóval, teherautóval segíteni tudnak. 
Az összegyűjtött lomb egy önkormányzati területre kerül, ahol komposztálják, majd az elkészült komposztot a zöldterületek, például a főtér virágágyásainak tápanyag-utánpótlására használják. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!