Védőintézkedések

2023.11.22. 14:40

Kamionforgalom: aláírásgyűjtést indít a nemzeti oldal

Csizmadia Péter hétfőn bejelentett forgalomcsillapítási tervének egyik legnagyobb nyertesei a pécsi Ispitaalján élők lesznek – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Barkóczi Csaba fideszes képviselő.

Bóka Máté Ciprián

Forrás: Shutterstock

Fotó: Lukas Gojda

A városrész ugyanis több nagy forgalmú út mellett található, és ebből a szempontból a 6-os útról a tranzit teherforgalom kiszorítása nagy segítség lesz az itt élőknek, mind a zaj-, mind pedig a porterhelés szempontjából.

– Azonban nem állunk meg itt, megyünk tovább és három kis utca esetében, amelyek kifejezetten érintettek voltak a kamionforgalomban, védőintézkedéseket vezetünk be, amennyiben 2024-ben a jobboldalnak szavaznak bizalmat – mondta Barkóczi. – A Bolygó, az Űrhajós és az Est utcában azért volt teherforgalom, mert itt volt az egyik nemzetközi fuvarozócég telephelye, ami az elmúlt időszakban kiköltözött, belátva és meghallgatva az itt élők igényeit. Azonban úgy tudjuk, hogy tárgyalások folynak Péterffy Attila polgármester és Ruzsa Csaba alpolgármester közreműködésével, hogy egy észak-magyarországi teherfuvarozó cég érkezne a most megüresedett depóba, ami még a korábbinál is nagyobb kamionforgalmat jelentene.

A fideszes politikus elmondta, hogy ezt mindenképpen meg kell akadályozni, és elindítanak egy aláírásgyűjtést is annak érdekében, hogy a lakók konzultáció keretében elmondhassák véleményüket. Hozzátette: amennyiben a pécsiek a jobboldalnak szavaznak bizalmat a 2024-es választáson, akkor önkormányzati rendelettel az Űrhajós, az Est és Bolygó utcában súlykorlátozást vezetnek be. A cégnek pedig egy megfelelő, logisztikailag is jobban megközelíthető telephelyet keresnek.

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető hétfőn bejelentette, hogy mivel a város közlekedési helyzete tarthatatlan, rendszeres dugók nehezítik meg a pécsiek mindennapjait, és ezt tetézi a városon átmenő teherforgalom is, ezért megválasztásuk esetén felülvizsgálják a közlekedési helyzetet és mielőbb megoldást kínálnak a problémákra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!