Hőstörténet a vásznon

2023.11.16. 10:00

Mintha egy vírus terjedne: egyre többen akarnak végezni az életükkel

Egy akciókkal teli hőstörténetet vetít november 16-án, délután 6 órai kezdettel a pécsi Apolló Mozi, amelynek címe Magasmentés.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A film egy apa és egy fiú történetét meséli el, valamint látleletet ad egy reményt vesztett városról. Főszereplőnk egy magasmentő specialista tűzoltó, Félix Sándor, aki olyan emberek védangyalává válik, akik elakarják dobni maguktól az életet. A férfi mindenkit meg akar menteni, az embereket hidakról, magas épületekről hozza le, és a városban nagy szükség van a munkájára, mert a szokatlan, folyamatos esőzésektől nyugtalanná vált emberek közül egyre többen akarnak végezni az életükkel. Olyan, mintha egy vírus terjedne, csak annak okát senki sem ismeri. 

Mindeközben kiderül, hogy Sándor évekkel ezelőtt elvesztette egy balesetben a feleségét, és fiával is reménytelenül megromlott a kapcsolata, pedig a fiú közelebb van az apjához, mint azt a férfi sejtené. Sándor igyekszik újra kapcsolatot találni a fiával, és közben segíteni az embereken is, de drámai eseményeket indít el, és rá kell döbbennie arra, hogy semmi sem az, aminek látszik. 

A film rendezője Fésős András, aki színészként felbukkant A viszkis, a Kontroll és Chico című magyar alkotásokban is. Direktorként pedig nevéhez köthető a Balra a nagy nyugszik, amelynek főszereplőjét Szabó Győző formálta meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!