Aktuális kritika

2023.11.23. 10:48

Mit tesz az LMP a kamionok ellen? - teszi fel a kérdést az IKSZ

Bóka Máté Ciprián

A pécsi FIDESZ-KDNP-ÖPE frakciószövetség Keresztes László Lóránt és társai a pécsiek helyett a kamionok pártján állnak címmel tartott csütörtökön sajtótájékoztatót az LMP pécsi irodája előtt. 

Matheovits László, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) pécsi csoportjának elnöke azt mondta, hogy az LMP ugyan úgy hirdeti magát, mint egy zöld párt, de ezzel ellentétben a valóságban Gyurcsány Ferencet és külföldi érdekcsoportokat szolgál ki a magyar családok érdekei helyett. 

– A méregzöld tempó Pécsett sincsen másképp, hiszen hol a pécsi tömegközlekedés ellehetetlenítésére, hol a Pécsre letelepedni kívánó vállalatok elriasztására, hol pedig a városházát övező korrupciós botrányokhoz asszisztálnak. Szomorúan tapasztaljuk, hogy Pécs méregzöld fotelharcosai nem tesznek említést olyan dolgokról, amik a pécsieket a mindennapokban is érintik, mint például a környezetterhelési nehézségek, mint a városi kamionforgalom. 

Az IKSZ pécsi elnöke elmondta, "éppen ezért felszólítjuk Keresztes László Lórántot, Kóbor Józsefet és Szabó Andrást, hogy álljanak be a jobboldal által hamarosan útjára indítandó városkonzultáció mögé, amelynek keretein belül ők is szint válhatnak, elmondhatják a véleményüket, hogy mit gondolnak a Fidesz és a kereszténydemokraták forgalomcsillapítási tervezetéről és az útfejlesztésekről". 

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető hétfőn jelentette be, az a célja, hogy ne a városon keresztül haladjon az átmenő autós- és kamionforgalom azért, hogy csökkenteni tudják a por- és zajszennyezést, meg tudják óvni a belterületi utak állapotát, illetve a lakóépületeket. Bejelentette azt is, hogy felülvizsgálják, hogy melyik utcának mi a teherbíró képessége, és melyik térségnek milyen forgalom az optimális. Ezt a feladatot a pécsiekkel együtt, őket bevonva kívánja elvégezni, ezért a jövő év tavaszán városi konzultációt indít. 

– A közlekedést gördülékenyebbé és valamennyi pécsi városrészt élhetőbbé szeretnénk tenni

 – hangsúlyozta Csizmadia. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!