Bama.hu videó

2023.11.16. 13:07

Napsütéses időben érkezett meg a pécsi főtérre a fenyőfa (videó)

Egy vékony pulóver is elég volt a verőfényes napsütésben a pécsi Széchenyi téren, miközben a mindenki karácsonyfájának megérkezését vártuk. Idén a megszokottnál korábban, már november 16-án megérkezett a fenyő a főtérre.

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

Délelőtt fél 11-kor gördült be az autó az Irgalmasok utcájáról, kisebb tömeg alakult ki körülötte. Sokan a mobiltelefonjukkal fotózták, videózták a fát, a legkisebbek tátott szájjal bámulták miközben a darus autó beemeli az örökzöldet a helyére.

Idén egy 17 méter magas jegenyefenyő lett a mindenki karácsonyfája. A 60 centis törzsátmérőjű, 50 éves faóriást egy szalántai család ajánlotta fel, mert a fa kinőtte az udvarukat. A Biokom Nkft.-től a helyszínen megtudtuk, a tervek szerint pénteken már az izzók is felkerülnek a terbélyes fenyőre. Ha november 17-én nem végeznek, a díszítést hétfőn fejezik be a Biokom munkatársai. Arról is érdeklődtünk, hogy a többi városrészbe mikor érkeznek majd meg a fenyőfák, ám erre még nem tudtak válaszolni. Várhatóan az adventi időszak elején már máshol is állni fognak a feldíszített fák.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a pécsi mindenki karácsonyfája fontos díszlete lesz a városunkban forgatott amerikai–magyar játékfilmnek. A 12 karácsonyi játék című romantikus komédiáról annyi tudható, hogy egy Pécsre érkező amerikai lányról szól, aki a nagymamáját látogatja meg, de a látogatás különleges fordulatokat vesz. Az információk alapján A forgatással advent kezdetére végeznek a városban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!