Egy évig ott is marad

2023.11.01. 19:15

Óriás, de nem kerék: heteken belül toronydarut állítanak a Palatinushoz

A Palatinus Hotel felújításához kapcsolódó fejlemény miatt november 28-án és 29-én várhatóan felbolydul a Király utca élete. Egy városházi előterjesztés szerint a Király utca 5. szám alatti épülethez ekkor állítanak fel toronydarut, ami várhatóan 2024 végéig ott is marad.

Balikó Gergely

Portálunk szeptember végén a hotel közleményére hivatkozva beszámolt róla: január elsején átmenetileg bezárta kapuit a nagyközönség előtt Pécs legnagyobb kapacitású kereskedelmi szálláshelye, a Palatinus Grand Hotel, hogy a tervek szerint 2025. első negyedévében egy átfogó nagyrekonstrukciót követően nyithasson újra, immár négycsillagos minősítésű szállodaként.

A friss bizottsági előterjesztés szerint a daru részeit szállító járművek a helyszínt összesen hét alkalommal a Hunyadi út-Széchenyi tér–Király utca útvonalon fogják megközelíteni.

Az annak telepítéséhez szükséges kútalap kiépítésével kapcsolatban a pécsi önkormányzat városfejlesztési és kommunális bizottságának hozzájárul kell járulnia ahhoz, hogy a betonozási munkákat a beruházó hajnalban végezze. Minderre várhatóan a grémium pénteki ülésén sor is kerül. Mint írták, a bizottság azt is rögzíti, hogy a toronydaru legkésőbb 2024 utolsó napjáig, tehát egy bő éven át üzemelhet.

További fejlemény az ügyben, hogy bizottság a Városház közön át történő anyag be- és kiszállítással kapcsolatban fenntartja, hogy az építési forgalom a kivitelezés alatt továbbra is hétköznap délelőtt 7 és 11 és 13 és 15 óra között folyhat.

Ha a bizottság úgy dönt, ugyancsak előfordulhat, hogy az építési terület nagyobb teherautókkal történő megközelítése, valamint a folyamatos nehézgépjárművel való anyagszállítást igénylő technológiák miatti megközelítés eseti jelleggel északi irányból, a Széchenyi téren át történjen. 

Mindehhez – olvasható a dokumentumban – két kandelábert átmeneti meg kell szüntetni, amihez tulajdonosi hozzájárulási kérelmet kell a pécsi önkormányzathoz benyújtania a beruházónak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!