Gratulálunk!

2023.11.14. 18:09

Tabletekkel is jutalmazza a vármegye KicsiNagykövet program baranyai díjazottjait

Balikó Gergely

Fotó: Löffler P.

A Magyarság KicsiNagykövet program Baranya megyei eredményhirdetését és oklevélátadóját szerdán tartották Pécsett, a Megyeháza dísztermében. Az eseményen az önkormányzat elnöke, Őri László azt is jelezte: a hivatal tableteket ajándékoz a díjazott diákoknak.

Mint ismert, a verseny célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra. Az díjakat a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke adta át a fiataloknak. A verseny során műveltségi, kreatív és kincskereső feladatok kellett megoldania a 10-12 éves, 4-6. osztályos diákoknak.

Őri László elmondta: külön büszke arra, hogy a díjazottak Baranya minden részéről érkeztek, és nagyon komoly felkészülésről adtak számot. „Közös otthonunk Baranya, akkor tud erős lenni, ha olyan emberek lakják, akik büszkék az őket körülvevő értékekre” – hangoztatta, jelezve, hogy a legjobbakat illető okoseszközöket postán juttatják el a diákokhoz.

A verseny során szűkebb, tágabb lakóhelyükkel kapcsolatos ismereteikről kellett számot adniuk, helytörténeti értékekről, világörökségi helyszínekről tanulhattak közben, valamint maguk is bemutatkozhattak. 

A véméndi Cseke Szilveszter lett Baranya KicsiNagykövete, a kultúra területén a palotabozsoki Szitas Máté, a sport területén a harkányi Horváth Katica, az agrár kategóriában a pécsi Lónay László lett a KicsiAttasé. Idén először adták át a KicsiZöldAttasé elismerést a szintén Harányból érkezett Venczel Arnold Gábrielnek. A díjazottak egy Margit-szigeti kincskereséssel egybekötött parlamenti látogatásra lehetőségük lesz.

Az esemény végén a díjazottak a program logójával ellátott lufikat engedtek a levegőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!