Sajtótájékoztató

2023.12.14. 12:34

A jobboldal a kertvárosiak álláspontjára is kíváncsi

A Kertváros Koncepcióban lefektetett programokon túl a Fidesz és a KDNP várja a kertvárosiak javaslatait, elképzeléseit is arról, hogy miként lehetne a városrészt jobbá, otthonosabbá és élhetőbbé tenni.

Bóka Máté Ciprián

A baranyai vármegyeszékhely jellemzően társasházas övezetében közel ötvenezren élnek, többen, mint a szomszédos Tolna vármegye székhelyén, Szekszárdon. 

Az Apáczai Nevelési Központnál Kamarás Péter jobboldali képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői hosszabb ideje foglalkoznak már városrésszel, ami meghatározó része Pécsnek, mostanában azt érzékelik, hogy eléggé el van hanyagolva, nem ezt érdemelné Kertváros. 

A polgári oldal ezért kidolgozta a Kertváros Koncepciót, amelynek részletei már bemutatták az elmúlt hetekben, amelyet megvalósítanak akkor, hogyha a nemzeti oldalnak szavaznak bizalmat a 2024-es önkormányzati választáson.  

– A koncepció keretében ezer új parkolóhelyet is hoznánk létre, a Csontváry utcai rendelőintézetben a bezárt szakrendeléseket újranyitnánk, tízezer csemetefát ültetnénk a városrészben, teljes mértékben elterelnék a kamion- és a teherautó forgalmat, a  Déli Ipari Parkot feltöltenénk, amivel jelentősen nőne Kertvárosban a munkahelyeknek a száma. Ezek mellett a Tüskésréten található erdőnek a területét megdupláznánk

 – sorolta a koncepció lényeges elemeit a képviselő. – Azért, hogy meg tudjuk hallgatni a kertvárosiak véleményét, Csizmadia Péter frakcióvezető 2024 tavaszán, tehát néhány hónapon belül elindít egy konzultációt, amivel közvetlenül fordulunk a kertvárosiakhoz azért, hogy a terveket meghaladóan mit gondolnak, mi lenne még jó a városrésznek, ami komfortosabbá, szebbé, élhetőbbé tenné.

Kiemelte, bíznak abban, hogyha a 2024-es önkormányzati választáson a polgári oldal kerül hatalomra, akkor a kertvárosiakkal karöltve ezt a programot megvalósítják, és ez a városrész visszanyeri azt a helyet, ami a lakosságszám alapján megilleti.

Csizmadia Péter hétfőn arról beszélt, hogy az a fejlesztési tervük, amellyel minden pécsit meg kívánnak szólítani, valódi alternatívát nyújt, és a programmal Pécs kitörhet a jelenlegi sikertelen időszakból. Ezzel teremthetik meg annak a feltételeit, hogy a város a következő generáció számára is nyertes évtizedet tudjon megkezdeni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!