Szaladtak a jó célért!

2023.12.04. 14:40

A Pécsi Kórháziskola Alapítványért fogtak össze kicsik és nagyok

Jótékonysági futást szervezett az Adventi Civil Börze 2023 keretében a Baranya vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és a FutaPécs Sportegyesület szombaton. Az eseményen a Pécsi Kórháziskola Alapítványnak gyűjtötték az adományokat.

Mohay Réka

Forrás: Civil szolgáltató központ

A Szivárvány Gyermekház előtti területen, a Futóke(d)v pályán rendezett örömfutásra nevezési díjként két marékkal hoztak a futók a Pécsi Kórháziskola Alapítvány munkájához szükséges anyagokból és eszközökből. Rengeteg írószer, papír, dekorációs kiegészítő, filctoll, ragasztó és emellett játékok és némi édesség is összegyűlt. Az alapítvány képviseletében az adományokat Russayné Szabolcsik Ildikó és Káldiné Bánfia Zsuzsanna vette át.

Forrás: Civil szolgáltató központ

Russayné Szabolcsik Ildikó, az Alapítvány kuratóriumi tagja elmondta, a Pécsi Kórháziskola Alapítvány azzal a céllal alakult meg, hogy a kórházban kezelt gyermekek megfelelő pedagógiai ellátásban részesüljenek. Tevékenységük során tanítás mellett kézműves-, alkotó- és játékfoglalkozásokat tartanak gyermekek számára. A kórházban kezelt gyermekeknek számára biztosítják azt, amit egészséges társaik is végeznek a mindennapokban, hogy ne érezzék azt, hogy kimaradnak valamiből.

Az összegyűjtött adományok felhasználásával a tárgyak, ajándékok elkészítése által a gyermekek örömteli időt tölthetnek el, majd a műveiket hazavihetik, és vagy emlékként megtarthatják, vagy ami ilyenkor karácsonykor gyakori, szeretteiket ajándékozhatják meg velük. A nagylelkű adományok segítségével az elkészíthető ajándéktárgyak mennyiségét nem kell korlátozniuk, így minden családtag számára készülhet valami csodálatos meglepetés.

Idén először külön Gyermekfutamot is tartottak, amelyen közel 50 bölcsődés, óvodás és kisiskolás gyermek vett részt. Csoki, érem és meleg tea várta őket a gyerektáv teljesítése után. A felnőttek a 800 m-es pályán tetszőleges távot teljesíthettek és az örömfutás élménye mellett forralt bort és emléklapot is kaptak.

A FutaPécs Sportegyesület a Civil Központtal együttműködve második éve kapcsolódik be az Adventi Civil Börzébe, mely idén is sok embert mozgatott meg. A jelenlévők és azok, akik nem tudtak eljönni, de előre eljuttatták adományaikat az egyesülethez, illetve a Civil Központba, azaz az adományozók száma nagyjából 150 fő volt.

Aki támogatná a Pécsi Kórháziskola Alapítvány tevékenységét, a következő adomány számlára utalhat támogatást. Az összeget Karácsony előtt 100%-ban az Alapítvány részére utalja tovább a FutaPécs SE.

FutaPécs SE-Adomány alszámla (megjegyzés Kórháziskola): 50431104-10027604-00000000.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!