Ők az igazi hősök

2023.12.21. 14:00

Ajándékkal lepik meg a szenteste is szolgálatot teljesítő baranyai mentősöket (galéria)

Ismét kézműves termékeket tartalmazó ajándékcsomagokkal lepte meg a mentősöket a Baranya Segít Program keretében Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke, december 21-én a Tüzér utcai Mentőállomáson.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

2020 volt az az év, amikor elindult a Baranya Segít Program a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnökének kezdeményezésére, amelynek első eleme az volt, hogy a pandémia időszaka alatt a járvány ellen a frontvonalban küzdő mentősök részére adott át többek közt multivitamin italt és kávét tartalmazó élelmiszer csomagot.

Ez a program pedig azóta is töretlenül halad előre, s folyamatosan új elemekkel bővül, a mentősök helytállásáról való megemlékezés viszont továbbra is részét képezi. Így minden évben – karácsony előtt pár nappal – egy kis meglepetéssel köszöni meg Őri László a térségben élő nagyközösség nevében az ünnepek alatt is szolgálatot teljesítő mentősök munkáját.

Az ajándékok átadásakor Őri László elmondta, hogy örül annak, hogy az idei évben is, a hagyományt megtartva, a Baranya Segít Program keretében lehetőségük van megköszönni a Baranyában egész esztendőben szolgálatot teljesítő mentősök munkáját. A régió mentősei minden évben átlagosan ötvenezerszer vonulnak ki, ami azt jelenti, hogy ötvenezer baranyai embernek nyújtanak segítséget.  

Megemlítette beszédében az önkormányzat elnöke, hogy 2023-ban egy változás is bekövetkezett, hiszen a mentőszolgálat koordinálja a háziorvosi ügyeleti rendszert is, így a Baranya Segít Program keretében a szenteste napján szolgálatot teljesítő mentősök, illetve a háziorvosi ügyeletben dolgozó kollégák részesülnek ajándékcsomagba.

A baranyai termelők által készített finomságokat – mézet, bodzaszörpöt és még sokféle csemegét – tartalmazó csomagokat a mentősök képviseletében Drávavölgyi-Katz Judit mentőtiszt vette át, aki megköszönte az immáron hagyománynak számító kedves megemlékezést. Elmondta, hogy a kollégák nagyon boldogan szokták fogadni a felajánlást, hiszen ez egy nehéz élethelyzet, hiszen a családtól távol kell szolgálati időt tölteniük.

Mint azt az átadón megtudtuk, kilencvennyolc fő fog szolgálatot teljesíteni szentestén, és az ajándékcsomagot még az ünnepek előtt eljuttatják a szolgálatot teljesítő bajtársak számára.

Az ünnepi időszakban ügyeleti szolgálat elérhető lesz Pécsen, Mohácson, Siklóson, Pécsváradon, Komlón, Sásdon és Szigetváron.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!