Veszélyben vagyunk?

2023.12.31. 14:40

Egyelőre csak Szekszárdon nő a koronavírus koncentrációja

A mintavételi helyek közül kizárólag Szekszárdon nőtt a szennyvízben mért koronavírus koncentráció az elmúlt héten – ez derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szerdán közzétett adataiból.

Bama.hu

Nincs okunk teljesen megnyugodni

Azt írták, hogy az 51. héten csökkent a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag országos átlagkoncentrációja, bár az eredmények továbbra is emelkedett értékeket mutatnak.

A mintavételi helyszínek felénél a tendencia stagnál, ugyanakkor csökkenés észlelhető Békéscsabán, Budapest Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, Debrecenben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban és Székesfehérváron, míg emelkedés kizárólag a tolnai vármegyeszékhelyen látható.

Közölték azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja három helyszínen a magas – Budapest egyes részein, a főváros agglomerációjában, valamint Zalaegerszegen –, a többi 19 mintavételi helyen az emelkedett tartományba esik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!