Ünnepi előkészületek

2023.12.05. 14:00

Korcsolyázni is lehet az idei adventen Szigetváron

Helyi közintézmények, civil szervezetek, alapítványok, egyesületek, az egyház, a vár és a városvezetés összefogásával minden eddiginél változatosabb, sokszínűbb az idei advent Szigetváron.

Tóth Viktória

A szigetvári adventi nyitánnyal és jótékonysági szeretetvendégséggel december 1-én hivatalosan is elkezdődött a Szigetvári Advent rendezvénysorozat. A fényeket felkapcsolták, dr. Vass Péter polgármester ünnepi beszédét hallgathatták meg és adventi műsort tekinthettek meg a jelenlévők az óvodások, iskolások és zeneiskolások, szigetvári fiatalok és a 71PA zenekar közreműködésével. A hónap további részére is jellemző az az összefogás, melynek eredményeként összeállt az idei program. Mely annyira tartalmas és összetett, hogy mi is csak néhány elemet tudunk kiemelni belőle.

Az események nagy része a Zrínyi térre és környékére csoportosul, itt állították fel a mindenki karácsonyfáját, itt vannak a színpadi programok, és a faházak is, melyekben étel-ital és különböző portékák vásárolhatóak meg. Szigetvár óvodái készítettek díszeket, melyekkel a főtéren elhelyezett fenyőket díszítették fel. Megnyitott már a korcsolyapálya is, ami az oroszlán szobor köré van felépítve. Ingyenesen használható, hétköznaponként 16 és 20 óra között, hétvégenként 15 és 21 óra között van nyitva. Korlátozott számban korcsolyákat is biztosítanak, annak aki nem viszi magával a sajátját. Szigetváron először építettek korcsolyapályát, melynek díját helyi vállalkozók támogatásából tudták finanszírozni. A város köszönetét fejezte ki ezért a segítségért.

A város adventi koszorúján az első gyertyát a Micimackó Óvoda óvodásai gyújtották meg vasárnap, és a következő gyertyákat is mind mások fogják meggyújtani. December 6-án 16:30 és 18:30 között a BázisPont Közösségi tér udvarán a Mikulással is lehet találkozni, 17:30-kor pedig elrajtol a Mikulás Futás a Zrínyi térről. December 10-én 16 órakor a téren adventi jótékonysági vásár és kincskeresés lesz a Római Katolikus Plébánia Szervezésében, majd 17:45-kor lesz a gyertyagyújtás.

A részletes programok a Szigetvári Vigadó facebook-oldalán vagy a város hivatalos honlapján tekinthetők meg.

Széles a zenei paletta

Számos koncert, zenei előadás is emeli a rendezvény fényét. Így például a Tinódi Vegyeskar adventi hangversenye december 10-én 19 órakor. A Tinódi Általános Iskola kórusainak és a Zeneiskola növendékeinek közös hangversenyét 14-én 17 órai kezdettel tartják. A Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar hagyományos karácsonyi hangversenye pedig 17-én 17 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!