Bama.hu videó

2023.12.03. 21:30

Csúszott a forralt bor, fogytak a zsíros kenyerek, készültek a fotók, harsantak a nevetések (videó és galéria)

Már hetek óta egy olyan lejátszási listát hallgatok, amelyben csak karácsonyi dalok szerepelnek. Régi zenéktől az újakig van benne minden, és nagyon vártam már, hogy akkor hallgassam őket, amikor utamat a pécsi Adventi Kézműves- és Mesevásár felé veszem.

Czeczon Enikő

Mivel december első napja péntekre esett, így sokan kilátogattak a vásárba, ahol miután mindenki megszerezte az est első forralt borát, elkezdett bódéról bódéra járni. Voltak, akik csak nézelődtek, de voltak olyanok is, akik vásároltak egy-egy dolgot vagy maguknak, vagy éppen másnak karácsonyi ajándék gyanánt. De talán az első napnak nem is a vásárlás volt a lényege, hanem az, hogy barátok, családok gyűltek össze a téren, és beszélgettek, nevettek, jól érezték magukat.

Csúsztak a felesek, a puncsok, a forralt borok, de megrohamozták az emberek a lángosost, a kürtöskalácsost – persze volt olyan is, aki a klasszikus ételt, a zsíros kenyeret választotta sok-sok lilahagymával.  

Nem volt túl hideg a nyitás napján, de így is sokan melegedtek a tűz mellett, nem érdekelte őket, hogy füstszagúak lesznek. Párok álltak a karácsonyfa elé, hogy megkérjék ismerősüket, vagy épp egy idegent, hogy készítsen róluk fotót, a gyerekeket pedig lenyűgözte a Betlehem is, ahol megcsodálhatták a kis Jézust a jászolban.  

Az adventi vásár elrajtolt, és nem is lesz megállás egészen december 24-ig. Az adventi időszakban lesznek a téren meseolvasások színművészekkel, meseírókkal, ünnepi fellépések, zenés műsorok, de érkezik a Mikulás is majd december 6-án.  

A vásár teljes programjáért keressék fel az adventpecs.hu weboldalt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában