Marad a gond

2023.12.19. 07:10

Megígérték, nem lett belőle semmi - egy pécsi zebra története

– A zebrát már régen megígérte Ágoston Andrea baloldali képviselő, aki azóta is csak ígérget, vagy pedig indulatosan beszél velünk – mondta lapunknak az egyik, Pécs nyugati városrészében, Zsebedombon élő lakos arról, hogy a 6-os főúton időseknek, gyerekeknek, babakocsis szülőknek kell átkelniük a legnagyobb forgalom közepette csak azért, hogy felszállhassanak a buszra.

Bóka Máté Ciprián

Hozzátette: "nem érti, hogy miért veszi fel a fizetését, ha nem tudja ellátni a feladatát, persze ő mindenhova kocsival jár". 

A tétlenséget látva a helyiek problémáját Musch Zoltán fideszes önkormányzati képviselő karolta fel. Mint mondta, az út mindkét oldalán lakóházak, kisebb nagyobb vállalkozások, üzemek találhatók, és sokan használják a tömegközlekedést is. A zebra hiányában átmeneti megoldásként korábban a  Tüke Busz Zrt. sofőrjei a „II-es rakodó” buszfordulónál nem szállították le az utasokat, de ez megváltozott. 

–  Aki a város felől érkezett, de úti célja a 6-os főúttól délre esett, le kellett szálljon a buszról, majd át kellett mennie a főúton, aki pedig az úttest északi oldaláról szeretett volna a városba utazni, szintén át kellett jutni a 6-oson a felszállás érdekében. Az érintettek már több alkalommal a Tüke Busz vezetőségéhez fordultak a probléma megoldása végett, kértek segítséget a jelenlegi városvezetéstől is, de nem érték el céljukat 

– mondta Musch Zoltán, aki Skutnik Tibornak, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatójának is írt levelet az ügyben, hogy hatályos-e még az a forgalmi utasítás, ami alapján maradhatnak a buszon az utasok, vagy ha nem, akkor egy alternatív, az utasok számára elfogadható megoldást kínáljon a problémára.  

Lapunknak Musch Zoltán elmondta, hogy a Tüke Busztól kapott válaszában kijelentették, hogy az utasoknak nem kell leszállniuk a fordulónál, az erről szóló forgalmi utasítást pedig újra kiadták. 

Érdekesség, hogy Ágoston Andrea korábban az ügyben őt kereső sajtósokra rávágta a telefont. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!