Megy a gőzös!

2023.12.23. 16:20

Miniatűr vonatok és izgatott gyereksereg lepte el a pécsi vasútállomást (galéria)

December 23-án délelőttől délután négyig a pécsi vasútmodellező klub jóvoltából játék terepasztalok és apró mozdonyok népesítették be a pécsi vasútállomást.

Mohay Réka

Fotó: L.L.

Az egynapos játszóház és nyílt nap során a gyerekek fürtökben csüngtek az asztalok közül, emellett kézműveskedhettek is. A program iránt tanúsított nagy érdeklődés mutatja a műfaj időtlen sikerét – emelte ki Ténai László, a modellező klub elnöke.

A pécsi vasútállomás stílusos környezetébe illeszkedik a klub tevékenysége, a vendégség azonban – egyelőre – még csak alkalomszerű, a gyerekek szentestét megelőző nap során élvezhették a látványos szerkezeteket a belvárostól nem messze elhelyezkedő pályaudvaron.

A klubvezető elmondta, szeretnék, ha a kezdeményezés folytatódhatna, ezt illetően még jelenleg is folytatódnak tárgyalások a MÁV-al.

A modellező klub ugyanis azóta is keresi úgy helyszínét, miután el kell hagyniuk a Szívárvány Gyerekházat, avagy a Pécsi Kulturális Központot, benne az ország legnagyobb terepasztalával – amely nem mozdítható, így ez kárba fog veszni.

A modellező szakkör tevékenységét azonban mindenképp szeretnék folytatni, továbbadva a tudást az ifjúság számára, így most új helyszínre van szükségük.

Ténai László elmondta, a jövő év első hónapjaiban remélhetőleg már sikerül előrelépni az egyeztetésekben.

Addig is, december 23-án a baranyai családok bepillantást kaphattak abba a varázslatba, amelyet a terepasztalok és az apró vasutak kínálnak.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!