Beruházás

2023.12.14. 17:50

Négy kulturális épület újult meg Geresdlakon

A projekt 195,84 millió Ft vissza nem terítendő európai uniós támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatból – olvasható az önkormányzat közleményében.

Bama.hu

Mint írják, Geresdlak Község Önkormányzata a fejlesztés során kulturális funkciót ellátó épületek (4 db) fejlesztését valósította meg. Az alábbi közösségi/kulturális épületek felújítása, korszerűsítése valósult meg: Közösségi tér (498 hrsz Dózsa György u. 29.), Könyvtár (215/1 hrsz Hunyadi u 17.), Babaház (173 hrsz Szkalnitzky Antal tér 1.), Koffánház (584/2 hrsz Dózsa György utca 46.) Az épületek fejlesztéséhez kapcsolódóan olyan építési munkálatok valósultak meg, mint pl. nyílászárók cseréje, homlokzat és födém hőszigetelése, villamoshálózat felújítása, akadálymentesítési munkálatok. Továbbá a beruházás során környezetbe illő, minőségi utcabútorok beszerzése és telepítése is megvalósult. Valamint a Közösségi tér fejlesztéséhez kapcsolódóan napelemes rendszer és növényzet telepítésére is sor került. 

A tervezett fejlesztés hozzájárult a terület környezettudatos, családbarát megújításához, a beavatkozások területe alkalmas lett a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez.

A projektről bővebb információt a település weboldalán olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!