Minőségben gondolkodnak

2023.12.24. 15:40

Nem áll rosszul Pécs az élhetőség tekintetében

A Várnegyedben és Budapest belvárosában a legjobb élni, míg vidéken ugyanez Egerről és Veszprémről mondható el, de Pécs is jó helyen áll – ez derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a húszezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta.

Bama.hu

A felmérés kedvező képet mutat Pécsről

A településeket az öt mutatóban elért maximális százalékos eredményeik alapján rangsorolták, az így elért helyezéseket egyértelműen visszaigazolta az adott településre jelenleg érvényes ingatlan árszint is, olvasható az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából. Az életminőségi mutató százalékos kifejezéséhez az egészségügyi, oktatási, foglakoztatási és népjóléti mutatókat vették figyelembe. A rangsorban a budapesti kerületek után két megyei jogú város, Eger és Veszprém következik, 61 és 59 százalékos értékkel, melyek a foglalkoztatottak arányában és a településre vándorlók számában volt a legjobbak. Ezután az agglomerációs települések viszik a prímet: Veresegyház, Budaörs, Szentendre, Gödöllő, Vác és Dunakeszi egyaránt vándorlási pozitívumának köszönheti kedvező pozícióját – állapítja meg az Otthon Centrum a közleményében.

A régió központok versenyében Győr 54,9 százalékos értékkel összességében a 23. a rangsorban (a harmadik a megyei jogú városok közül), majd Pécs (54,7 százalék), Miskolc (54,6 százalék) a sorrend, ezzel az ötödik helyen áll. A kisebb megyei jogú városok a lista harmadik harmadában végeztek: a 83 települést összesítő rangsorban Nagykanizsa az 58., Zalaegerszeg a 64. helyen áll, míg a legrosszabbul teljesített Hódmezővásárhely: a város a 70. helyezett, 46 százalékkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!