Felkészülés

2023.12.05. 16:20

Téli gumit fel, több centiméteres hóra számítanak Mikulás napján

Az előrejelzések szerint keddről szerdára virradóra a kezdeti esőzést havaseső, majd intenzív havazás válthatja. Napközben akár több centiméternyi hó is hullhat, ami megnehezítheti majd a közlekedők dolgát – olvasható a Biokom NKft. sajtóközleményében.

Bama.hu

Forrás: Biokom NKft.

A BIOKOM Nonprofit Kft. munkatársai folyamatosan figyelik az időjárás alakulását és ellenőrizni fogják a társaság fenntartásában lévő közutak és járdák csúszósságát. Társaságunk szakemberei - szükség esetén - mind a járdák, mind az útszakaszok tekintetében elrendelik a hó- és síkosságmentesítést.

A BIOKOM NKft. 40 munkatársa áll készenlétben, 9 darab járművet szereltek fel tolólapokkal, hóekékkel, úgynevezett „sószóró-adapterekkel”, amelyek a városi utak hó-, és síkosságmentesítését fogják végezni szükség esetén, ezen felül négy saját tulajdonú kistraktor, és hat kisteherautó a járdák és parkolók megtisztítását látja el, kiegészülve az alvállalkozók 12 hókotrójával és 12 kisteherautójával.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. is – mely városunkban a főutak (így például a 6-os, az 57-es, az 58-as és a 66-os főutak városon átvezető szakaszainak) hó- és síkosságmentesítését végzi - a jogszabályi előírások szerint már november 10-től átállt téli üzemmódra.

A BIOKOM NKft. a város 49 pontján helyezett ki szóróanyag-tároló edényeket, ezekbe sózott homokot töltöttek. Emellett a város közel 450 közterületi pontján helyeztek el kis önmentesítésre szolgáló homokkupacokat.

Jelenleg közel 1400 tonna útszóró só, valamint 25 tonna kalcium-klorid és 125 tonna 2/4 mm-es szemcseméretű zúzott kő áll rendelkezésre. Ezeken felül az alvállalkozók még további saját készlettel rendelkeznek a kézi hó- és síkosságmentesítésben.

Kérik a pécsi lakosságot, hogy mindenki csak téli gumival keljen útra, és a téli útviszonyoknak megfelelően, kellő odafigyeléssel közlekedjen.

Ezúton szeretnék felhívni a pécsiek figyelmét arra, hogy a helyi köztisztasági rendelet értelmében az egyes házak, társasházak előtt található járdák síkosság-mentesítéséért az adott tulajdonos, illetve közösség felel. A rendelet betartása mellett saját és más testi épségét védjük meg azzal, ha ingatlanunk előtt valamilyen formában gondoskodunk a járda tisztaságáról, csúszás-mentesítéséről.

Állandó hóügyeleti és útügyeleti szolgálatot működtet a BIOKOM NKft., amely a nap 24 órájában (3 műszakban) végzi feladatát. A lakosság részére pedig éjjel-nappal hívható telefonszámot biztosít: 72/502-100 vagy 80/200-590.

Kérik a tisztelt lakosságot, hogy a mentesítés ideje alatt a kivitelezést végző kollegák munkáját segítsék elő, azt türelemmel és toleranciával kezeljék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!