Erősemberek

2023.12.25. 12:30

Tonnákat pakoltak jobbról balra a pécsi izomkolosszusok

A közelmúltban Bonyhádon méretették meg magukat a legerősebb férfiak. Ifjabb Fekete László kilencszeres erős ember világbajnok sportoló mesélt a teol.hu-nak a nemzetközi versenyről.

Bama.hu

Várszegi György és Szávics Balázs bizonyult a legerősebbnek Bonyhádon a Nemzetközi Erős Emberek Versenyén

Fotó: teol.hu

A Nemzetközi Erős Emberek utánpótlás csapatversenyén hét páros hat versenyszámban mérték össze erejüket a Bonyhádi városi sportcsarnokban. A nemzetközi versenyre Szlovákiából és Szerbiából is érkeztek versenyzők. A verseny főszervezője a kilencszeres erős ember világbajnok ifjabb Fekete László lapunknak elmondta, egyre nehezebb olyan sportolókat találni, akik nem a könnyebb utat választják izmaik megszerzéséhez.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy ebben a sportágban is figyeljenek oda a sportolók, mivel dopping nélkül, tehát tiszta, becsületes úton sokkal erősebbek lesznek, mint azok, akiknek csak felpumpált izmaik vannak. Elsődleges feladatomnak tekintem, hogy a feltörekvő generációnak ezt megmutassam. A kemény becsületes munkának doppingszerek és kábítószerek nélkül igenis van eredménye!

 – mondta az egykoron a világ legerősebb emberének megválasztott Fekete László fia.

A hét páros kőgolyóemelésben, traktorkerékforgatásban, súlyemelésben, autók keretben emelésben, koffercipelésben, valamint az egyik legizgalmasabb versenyszámban, kamionhúzásban mérték össze szó szerint erejüket. A szervező hangsúlyozta, ezekkel a gyakorlatokkal az utánpótlás próbálhatja ki magát, egyfajta könnyített formában.

– Az első versenyszámban a párosok választhattak, hogy a 110 vagy a 130 kilós kőgolyót görgetik át az 1,25 méter magas állványon, ami alapján pontozták őket a bírák. A második szám a sportcsarnok előtt zajlott, ahol a versenyzők egy kamiont pótkocsival együtt húztak el, ami tizenöt tonna megmozgatását jelentette

 – fogalmazott ifj. Fekete László.

A harmadik szám a koffercipelés volt, aminek a lényege, hogy kettő darab 100 kilós fémtárgyat kellett húsz-húsz méteren át cipelnie felváltva a pároknak. A következő gyakorlat során egy 200 kilós fémszerkezetet vittek felváltva szintén negyven méteren át, majd fémkereten emeltek fel személyautókat, és végül jöhetett a traktorkerékforgatás. Az első helyezett a Szávics Balázs, Várszegi György pécsi páros lett, megelőzve a szlovák Erik Krajcovic, Stanislav Vegfalvi és a Renato Repic, Alexander Savic kettőst.

Legközelebb Zolna vármegyében mérkőznek meg a titánok, december 30-án Szekszárdon a Sportcsarnokban rendezik meg a Nemzetközi Erős Emberek Versenyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!