Bama.hu videó

2023.12.25. 17:00

Uhrik Teodóra a munka mellett gyermekei karácsonyát is széppé tette (videó)

– Hasonló tapasztalataim vannak, mint Évának. Háborús nemzedék vagyunk, nélkülöztük a családot. Évát beíratták a zárdába, engem a Balettintézetbe, valamilyen szinten az is zárt közösség volt. Nyolc éves koromtól itt voltam növendék, minden karácsonykor szerepeltünk a Diótörőben, ami egy karácsonyi történet – mesélte Uhrik Teodóra, Kossuth-díjas művésznő, a Pécsi Balett ügyvezetője.

Mohay Réka

– A gyermekkor örömeihez és a családhoz kapcsolódik a karácsony. Ha az embernek nincs családja, csak csak egy édesanyja, az édesapja épp nincs már, akkor ezek hiányos dolgok. Emlékszem, hogy volt egy fényképem, ahol álltam egy kis mackóval a kezemben, hátam mögött egy gyönyörű karácsonyfával. Nyilván igyekezett az édesanyám, vagy az édesapám a távolból is megoldani, hogy legyen karácsonyfánk szaloncukorral 

– mondta.

– De a későbbi emlékek engem is a munkámhoz kötöttek. Gyerekkoromban a Diótörőhöz, később az egyéb balett-előadásokhoz. Ám miután két gyermekem van, nagyon igyekeztem az ő karácsonyaikat megünnepelni. Karácsonyfa, vacsora, ajándékok a fa alatt, ölelkezés, szeretet, ez volt a recept! De ez igen érdekes, hogy a mi korosztályunknak van egy üresség, egy hézag a visszaemlékezésbe, az örömre való visszaemlékezés hézaga. De így éltünk, talán ettől lettünk erősek! – tette hozzá Uhrik Teodóra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!