Hoppál Péter tájékoztatott

2024.01.03. 12:54

A világ legnagyobb elektromos autógyárának Pécsre hozatalát mulasztották el Péterffyék

A világ legnagyobb autógyára, a BYD először Pécset kereste meg, de Péterffy Attiláék befektetőellenessége elriasztotta céget és az óriási beruházást Szegeden valósítja meg inkább – derült ki Hoppál Péter pécsi fideszes parlamenti képviselő és Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi városházi frakcióvezetője közös évindító sajtótájékoztatóján.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: BM

Arról is szóltak, hogy Gyurcsány Ferenc pécsi jelöltje, Péterffy politikai küldetést hajt végre, nem pedig a pécsiek programját, a város leszakadását pedig a júniusi választáson lehet megállítani.

 

A legnagyobb kártételt a világ legnagyobb elektromos autógyárának, a BYD-nek idetelepülésének az elmulasztása jelentette, amely először Pécsett tájékozódott, a Nemzeti Befektetési Ügynökség először Pécsre hozta a tulajdonosokat, de pécsi baloldali városvezetés nem volt képes lehetőséget kínálni arra, hogy ez a világra szóló beruházás, ami több ezer munkahely teremtését és milliárdnyi iparűzési adó fizetését jelentette volna, Pécsre jöjjön

 – mondta Hoppál Péter a szerdai sajtóeseményen. – A beruházást egy másik baloldali városvezetés régióközpont, Szeged nyerte el, Pécs nem tudott élni ezzel a történelmi eséllyel.

A Világgazdaság karácsony előtti héten számolt be arról, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalosan is megerősítette, hogy Magyarországon építi fel első európai gyárát a kínai BYD. A világ legnagyobb elektromosautó-gyártója Szegeden húzza fel az üzemét, ahol nem akkumulátorokat, hanem elektromos autókat gyártanak majd. A beruházás a magyar gazdaságtörténet egyik legjelentősebb beruházása a külügyminiszter szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!