Zavartalan a működés

2024.01.07. 16:40

Állami támogatás is segíti a komlói uszodát

Az energiaválság ellenére is biztosított a komlói uszoda folyamatos működése: a vissza nem térítendő állami támogatások - eddig összesen 34,9 millió forint - 2022 utolsó negyedévétől rendszeresen érkeznek.

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Mint Polics József, Komló polgármestere fogalmazott, az állami segítségnek köszönhetően garantált az üzemeltetés, illetve biztos bevételt jelent a Pécsi Tankerületi Központ fenntartásában, illetve az egyházi oktatási intézményekkel kötött megállapodás is, aminek köszönhetően a gyerekek délelőtti úszásoktatása is zökkenőmentes, az iskolásokat a testnevelés órák keretein belül járhatnak az uszodába.

A szolgáltatásokra nem csak a helybéliek körében nagy az igény: a város még 2022 őszén felajánlotta a környező településeknek, sportegyesületeknek, hogy az edzéseket, úszótanfolyamokat Komlón tartsák, és többen éltek is a lehetőséggel.

Mindemellett a közelmúltban megvalósult modernizáció, a napelemes rendszer kiépítése elősegítette a költségcsökkentést az elmúlt időszakban.

Az idén húsz éves komlói uszodában több, mint tízezer gyermek tanult meg úszni a két évtized során. Az önkormányzat kiemelkedően fontosnak tartja a létesítmény folyamatos működtetésének biztosítását a gyerekek egészségét szem előtt tartva, ezen kívül a sportolók versenyekre való felkészülésének garantálása is kiemelkedő szempont, mindemellett a foglalkoztatást tekintve is fontos a város számára a komplexum nyitva tartása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!