Várják a látogatókat

2024.01.03. 19:15

Megújult környezetben nyitott újra a könyvtár Komlón

Visszaköltözött eredeti helyére és teljesen megújult környezetben ismét várja az olvasókat a könyvtár. Az intézmény tájékoztatása szerint a Felnőttkönyvtár a teraszon keresztül közelíthető meg - az épület egyéb részeiben zajló munkálatok miatt a főbejárat továbbra is zárva tart. A játszóház ugyan még nem üzemel, de a Gyermekkönyvtár is megnyitott, és a mellette lévő bejáraton keresztül közelíthető meg.

Wald Kata

A komlói bibliotéka 2022. augusztusában, az épület teljes átalakításának kezdetekor költözött ideiglenes helyiségbe - idéntől viszont már a korábban megszokott helyen várja az olvasókat, a korábbinál sokkal modernebb környezetben. 

A muzeális gyűjtemények egyelőre nem látogathatók, még zajlik az installációk építése, amelyeknek február végéig kell elkészülniük. Utána indul a próbaüzem.

Mint azt Polics József, Komló polgármestere kérdésünkre elmondta, a Komlóverzum névre keresztelt komplexumot várhatóan március végén, húsvét előtt nyitják meg a nagyközönség előtt, így már az iskolai tavaszi szünetben is fogadja a  kisgyermekes családokon át, a fiatal generáción keresztül, az idősebb korosztályt is megszólító látogatóközpont az érdeklődőket.  

Az állami támogatásból megvalósuló létesítményben részletesen bemutatják majd a különböző földtörténeti korokat, többek közt a Komlosaurus carbonis élőhelye is látható lesz, az épület eddig üresen álló tetőterében pedig a Komló múltját jelentősen meghatározó bányászatot mutatják be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!