A kölcsönzöttel nem nyernek

2024.01.23. 20:00

Freddie Mercury is megjelent már a mároki farsangon

A legtöbb iskolában és óvodában februárban kezdődnek a farsangi felvonulások, de a szülők már hetekkel előtte lázasan készülnek, hogy gyermekük a legkreatívabb jelmezben vonulhasson fel a rendezvényen. Sokan nem csak a gyermekük számára ötletelnek, hanem a saját maskarájukra is nagy gondot fordítanak.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A farsang nem csak a gyermekek mulatsága, manapság hódítanak a felnőtt farsangok is, és a felnőttek is nagyon kreatív jelmezekkel készülnek minden évben az ilyen jellegű közösségi programokra. Márokon például térségi rendezvénnyé nőtte ki magát a farsangi bál, melyet idén immár tizenharmadik alkalommal rendez meg az önkormányzat. 

– Már az első évben is nagyon sikeres volt a program, és azóta is minden alkalom teltházas, tehát körülbelül száz ember érkezik a mulatságra, közülük pár kivétellel mindenki jelmezzel készül 

– mondta Krizics Zsanett, Márok polgármestere. Minden évben kiugróan jó, nagyon kreatív maskarák kerülnek elő, melyről a felvonulók mondanak is pár szót. Az elmúlt években megjelent a bálon a például komplett Flintstone család, Shrek és Fiona, Freddie Mercury, egy Avatar lány, egy plébános az apácával, Popeye, több Wednesday lány és a fogtündér is, de még számos nagyon jó jelmezzel találkozhatott a zsűri. 

A községvezető elmondta, a nyereményeket és a tombola ajándékokat vállalkozók ajánlják fel, a felajánlások száma is folyamatosan nőtt az elmúlt években, ami szintén a rendezvény sikerét bizonyítja. A felvonulás után minden évben zenés táncos mulatság kezdődik. Az idei évben február 10-án tartják a felnőtt farsangot a faluházban, a hangulatról pedig – a résztvevőkön kívül – a Happyness Duó gondoskodik majd. 

A Tenkes Csárda farsangja immár 22 évre tekint vissza, ezen az estén egy kicsit más hangulat költözik az étterembe, hiszen lemezlovasok gondoskodnak a jó hangulatról. Az idei farsangot február 16-án tartják, a zenét pedig DR BRS és DJ Albrecht szolgáltatja. Attól függően, hogy mennyire hirdetik meg az eseményt, általában 60-80 fő érkezik a vacsorára, a vendégek fele jelmezben. Itt is azokat az öltözékeket díjazzák leginkább, amelyek nem valamely kölcsönzőből származnak, hanem gondos munkával egy jó ötlet alapján készülnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!