Minden szükséges kiszolgálóhelyiséget megépítettek

2024.01.10. 15:40

Idén újabb kennelsor épül a Postaszálláson (képek)

Folyamatosan épül, szépül a siklósi Postaszálláson a Tenkesalja Állatvédő Egyesület ideiglenes befogadó telephelye. Már minden feltétel adott, hogy hamarosan – miután a helyi állatorvos is mindent rendben talál – megigényeljék a menhely működtetéséhez szükséges engedélyeket.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A látogatók biztonságban érezhetik magukat

Forrás: TÁÉ

A korábban elkészült téglaburkolatú kennelek alját az előírásoknak megfelelően lebetonozták, és már minden olyan kiszolgálóhelyiséget megépítettek, amely a menhely működéséhez elengedhetetlen.

Forrás: TÁE
Forrás: TÁE

Legutóbb a mosókonyha készült el, ahol az eső és hideg ellenére védett helyen tudnak dolgozni. Kerítéseket, folyosót építettek a kennelek elé, amelyek a kutyusok és a látogatók biztonságát növelik. Kifestették a telephelyen található házat, így az örökbefogadókat és a sétáltatókat méltóbb környezetben tudják fogadni. A régi kennelsor lebontása tavaly év végén elkezdődött, helyére egy új, négy férőhelyes kennelsort szeretnének építeni, és később, ahogy az anyagi lehetőségek engedik, még egy négyes sorral szeretnék bővíteni. Terv szerint ide kerülnének azok az idős kutyák, akik nem találnak új gazdira és végleges otthonuk már a menhely marad. Tavaly még egy új tárolót is sikerült vásárolnia az egyesületnek, ahol a faforgácsot tudják tárolni. Az idén egy hátsó bejáró kötelező kialakítása is vár rájuk az új kennelek építésén felül.

Nagy Zoltánné, a Tenkesalja Állatvédő Egyesület elnöke elmondta, a tavalyi évben érezhetően csökkent az örökbefogadások száma, ennek ellenére félszáznál is több örökbeadást intéztek. Nagyon sokat segítenek a siklósi ebrendészeti telepnek is, hogy az oda került kutyáknak gazdát találjanak. Az oldalukra felteszik a róluk készült fotót, és szinte mindegyik kutyust sikerült eddig elhelyezni vagy régi gazdáját megtalálni. Azok, akik 45 nap után sem találnak gazdát, azt átveszi az egyesület, és tovább keres örökbefogadót számára. Nagyon sok kérés érkezik az egyesülethez, hogy segítsenek olyan kutyusoknak, akik ugyan az otthonukban élnek, de a gazdik megváltozott életkörülményei miatt kell új gazdit találni.

Forrás: TÁE
Forrás: TÁE
Forrás: TÁE

Ami a támogatásokat illeti, nem panaszkodnak, hiszen nagyon sokan adnak állateledelt. A pénzadományt is szívesen elfogadják, ezzel is fedezve az orvosi kiadásokat és segítve a szervezet önkénteseinek munkáját. Vannak rendszeres támogatók, helyből és külföldről is. Szép összeget kaptak tavaly az adóegyszázalékokból is, melyet az új kennelsor építésére fordítják. Az állatbarátokat, önkéntes segítőket továbbra is várják szombat délutánonként, ekkor van lehetőség a kutyusok sétáltatására is. A szervezet elnöke szerint továbbra is arra lenne a legnagyobb szükség, hogy az emberek megértsék, mi a felelős állattartás. Az ivartalanítás hiánya óriási probléma, rengeteg a „véletlenül” megszületett kutya vagy a cica, akik aztán az utcára kerülnek. Nagyon nehéz ez a küzdelem, hiszen mindig találnak olyan állatokat, amelyeknek nincs chipje, se oltása, de egyébként egy családhoz tartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!