Sajtótájékoztató

2024.01.02. 20:00

Megállt a gazdasági válság Komló határában

Az elmúlt évtizedben a 2023-as év volt a legnehezebb és a legrosszabb Európa, ezen belül Magyarország számára. Kivéve Komlón, ahol a beruházások, városszépítő fejlesztések a tavalyi év során is fantasztikus lendületben haladtak - hangzott el a keddi évindító sajtótájékoztatón.

Wald Kata

Fotó: W. K.

A hagyományoknak megfelelően az év első munkanapját idén is közös sajtótájékoztatóval indította Polics József, Komló polgármestere és Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője.

– A legnehezebb, a legrosszabb évünk volt az elmúlt évtizedben a 2023-as

 - kezdte összefoglalóját Hoppál Péter. – Az európai gazdaság és az európai politikai lehetőségek hibernálódtak. Az elhúzódó háború – amit rosszul kezel az Európai Unió –, és az Európa szerte tapasztalható inflációs válság következtében az európai gazdaság megállt, amit az ahhoz ezer szállal kötődő magyar gazdaság teljesítménye is követett - részletezte az országgyűlési képviselő.

Az idei évre vonatkozóan kiemelte: – Minden reményünk megvan arra, hogy az egyszámjegyes infláció az egész évre vetítetten 6 százalék körülire csökken, a gazdasági növekedés pedig Európában egyedülállóként mintegy 4 százalékra emelkedhet 2024-ben.

– Általánosságban nézve Európa és Magyarország számára is minden rossz volt 2023-ban: kivéve Komlón! – hangsúlyozta Hoppál Péter. – A gazdasági mélyrepülések időszakában Komló határában úgy tűnik, megállt a gazdasági válság. Polics József, a város polgármestere vezényletével egy egészen különleges gazdaságkezelést sikerült véghez vinni, hiszen a beruházások folytatódtak, a munkanélküliség tovább apadt, és a városszépítő programok is fantasztikus lendületben haladtak – méltatta a város teljesítményét a képviselő.

– Sikeres évet zártunk, a beruházások befejezésének éve volt a 2023-as esztendő - kezdte visszatekintését Polics József, Komló polgármestere. - Kezdődött a Bétai elkerülő út átadásával, majd folytatódott a Kaptár megépülésével, a 48-as tér teljes felújításával, valamint az útépítés területén is haladtunk előre - összegezte a polgármester.  – A komlóiakra jellemző összefogásnak köszönhetően kiugró adóbevétellel teljesített a város, és a kormány segítségére is számíthattunk: az év utolsó napjaiban 561 millió forintos támogatást kapott Komló, amit beruházásokra, illetve a helyi tömegközlekedés finanszírozására fordíthatunk

 – tette hozzá.

És a tervek szerint az idei év is bővelkedik fejlesztésekben – vázolta a terveket Polics József. Megépül a kézilabda munkacsarnok Szilvásban, átadás előtt áll a bányászatnak nemzetközi szintű emléket állító, komoly turisztikai vonzerőt jelentő Komlóverzum, folytatják a 48-as tér és a hozzá kapcsolódó területek rendezését, és új belvárosi óvoda építése, illetve bölcsődefejlesztés is szerepel a tervek között. Cél továbbá, hogy a KBSK 2022/23-ban megkezdett, munkás-, és sportszálló építését is magába foglaló fejlesztése szintén tovább folytatódjon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!