Megszólalt a polgármester

2023.11.14. 18:30

A teljes közvilágítás visszakapcsolása a cél Komlón

Csaknem kétszáz lámpatesttel több világítja meg a város közterületeit, mint a tavalyi téli időszakban – a visszakapcsolások, amelyek helyszíneiről a lakossági jelzések, illetve az önkormányzati képviselők javaslatai alapján döntött októberi ülésén a képviselő-testület, megtörténtek.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Egy évvel ezelőtt, november közepén az energiatakarékosság jegyében Komlón - a közlekedési csomópontok és a gyalogátkelőhelyek kivételével - minden második lámpatestet kikapcsoltak. Az elmúlt év tapasztalatai azonban azt mutatták, hogy van, ahol indokolt a lámpák újbóli üzembe helyezése – összesen 167 világítótestet kapcsoltak vissza az elmúlt hetekben.

– Mindez az jelenti, hogy a tavalyinál csaknem hét százalékkal több lámpa világít, azaz a komlói közvilágítást biztosító 2700 lámpatest mintegy 65 százaléka működik 

– részletezte Polics József, Komló polgármestere. – Mindemellett további energiamegtakarítást eredményező felújító karbantartásokra is sor kerül az elkövetkezendő időszakban – tette hozzá. 

– A visszakapcsolások során ugyanis a szakemberek megállapították, hogy vannak lámpatestek amelyek tönkrementek – ezeket korszerűbbre cserélik. Első körben 120 új izzót telepítenek, a cél pedig az, hogy idővel a közvilágítás egésze ismét működjön, lehetőleg energiatakarékosabb eszközökkel

 – emelte ki a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!