A farsangi mulatság sem marad

2024.01.30. 18:30

Mozgalmasan indul az év a bicsérdi óvodások számára

Stix Éva tagóvoda vezető elmondta, folytatják a törekvésüket, miszerint a gyermekeket lehetőség szerint minél több sportággal megismertetik.

Mohay Réka

Fotó: Natalia Lebedinskaia

Fontosnak tartják, hogy minél korábban teret adjanak ezek kipróbálására, így az iskolás éveikben már könnyebben választhatnak számukra kedves sportágat.

Ennek érdekében folytatják az úszást, illetve a közeljövőben a korcsolyázást is Pécsen, ezekhez Boda, Bicsérd és a Zók önkormányzata kistérségi szállítással, közös összefogással ingyenesen teszi lehetővé a buszos utazást. Ezáltal a szülők számára az utazások nem jelentenek többletköltséget. Az évközi kirándulások, játszótérlátogatások során hasonlóképp segítik az önkormányzatok a családokat az utaztatással.

– A sportágválasztást szeretnénk ezáltal elősegíteni, hogy a gyermekek már óvodáskorukban minél több élményt, tapasztalatot szerezzenek 

– hangsúlyozta Stix Éva.

– A jó idő beköszöntével Bükkösdre is készülünk a gyerekekkel, ahol lehetőségük nyílik majd lovagolni is. Emellett át fogjuk vinni őket Bodára focizni is 

– tette hozzá.

Az év elején a sport mellett a kulturális programokba is belevetették magukat az óvodások, januárban a fiatalabb és az idősebb gyerekek külön csoportban a Bóbita Bábszínházba is ellátogattak.

– A nagyobbak Torzonborz meséjével ismerkedtek meg, a kisebbek a Történetek a kutyusról meg a cicusról előadást láthatták, rendkívül színvonalas élményben részesültünk 

– mesélte a tagóvoda vezető.

A napokban a farsangi ünneplés sem marad el az óvodában, január 31-én bújhatnak jelmezbe ez alkalomból a gyermekek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!