Ígéret helyett

2024.01.18. 17:30

Nemhogy ingyenes parkolás, fizetős hely is alig van a pécsi kórházak közelében

Nemcsak, hogy nem lett ingyenes a pécsi kórházak mellett a parkolás, ahogy Péterffy Attila ígérte a 2019-es választási kampányban, jelenleg a gyógyító intézmények mellett fizetős parkolóhelyet is alig találni, olyan kevés van. Két olvasónk is nagyon hasonló, roppant kellemetlen történettel kereste fel szerkesztőségünket.

Balikó Gergely

Fotó: Löffler Péter

Az esős-havas időjárás az éjszakai fagyokkal kombinálva a rettentően veszélyes helyzeteket tud eredményezni, még akkor is, ha az ember gyalog közlekedik. Mindkét olvasónk közeli hozzátartozójának a csúszós járdákon szerzett sérülések miatt kellett felkeresnie a klinikát.

Egyikük kisfia a kezét törte egy esés következtében, mentő helyett az édesapa vitte kórházba a sérült gyermekét. Egészen pontosan a klinika Akác utcai telephelyén működő traumatológiára. Elmondása szerint a kellemetlenségek akkor kezdődtek, miután a lehető legközelebb szállította fiát a bejárathoz, aztán elindult parkolóhelyet keresni, és csak nagy nehézségek árán, több száz méterrel arrébb sikerült neki, ráadásul fizetni kellett.

Másik olvasónk felesége csúszott el a jeges járdán olyan szerencsétlenül, hogy sajnos beütötte a fejét, szerencsére nem nagyon. Elővigyázatosságból azonban, ahogy ilyenkor kell, felkeresték ezúttal a 400 ágyast. A velük történtnek nagyon hasonlóak az előzőhöz, a férj lehető legközelebb szállította nejét a bejárathoz, majd jött a parkolóhely-keresős kálvária. A kórház szomszédságában lévő csekély számú hely betelve, ugyancsak több száz méterre sikerült végül megállnia, majd következett a parkolóautomata „etetése”.

Egyikük a Dunántúli Naplónak felvetette, hogy mégis miként lehet ez, mikor a jelenlegi polgármester a 2019-es kampányban arra tett ígéretet, hogy ingyenessé teszi a parkolást az egészségügyi intézmények közelében. Hogy ez mennyire nem így lett, mindenki meggyőződhet róla a Honvéd utcában, a klinika keleti autóbejáratától mintegy száz méterre éktelenkedő parkolóautomata nyomán.

Ráadásul a baloldali városvezetés megszavazta a tavalyi év utolsó közgyűlésén az új pécsi parkolási rendeletet, ami februártól, tehát alig két hét múlva lép életbe.

Mint akkor beszámoltunk róla, a Biokom Nkft.-nek újabb bevétele lesz abból, hogy a pécsi önkormányzat kibővítette a fizetős övezeteket Pécsen, aminek érdekében nem kímélte a belvárosi védett övezetet sem Péterffy Attila pécsi polgármester koalíciója.

Az új rendszer keretében több korlátozott várakozási övezetet is kibővítenek, azok jóval nagyobbak lesznek, elvileg csak két órát lehet majd külsősként parkolni. Várhatóan ezzel a lépéssel a belvárosi parkolást terhelik meg jobban. egészségügyi intézmények környezetében pedig fenntartják az eddig, a hangzatos ígéretekkel telibe szembe menő helyzetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!