Vásárcsarnok

2024.01.03. 21:45

Tizenegy betűre és egy órára több mint egy milliót költ a polgármester

Ahogy arról december közepén a pécsi városháza közleményére hivatkozva beszámoltunk, egyértelmű többséggel nyert a Zsolnay-kerámia felirat azon az online szavazáson, ahol a pécsiek véleményét kérték az új Vásárcsarnokra kerülő feliratról. „Ezt és a legtöbb szavazatot kapott órát a polgármesteri keretből helyezzük ki városunk ikonikus épületére” – írták akkor, időközben pedig azt is megtudtunk, hogy pontosan mennyi pénzből.

Balikó Gergely

Fotó: Laufer László

A kommüniké szerint a pécsi önkormányzat az új Vásárcsarnok tervezőit, Sztranyák Gergelyt és Gettó Tamást kérte fel, hogy tegyenek javaslatot az épületre kerülő feliratra és a belső csarnokba tervezett órára. „A tervezők három feliratváltozatot és négyféle órát javasoltak, a pécsi önkormányzat pedig a pécsiekre, az épületet rendszeresen használó vásárlókra bízta a döntést” – olvasható az írásos összegzésben.

A november közepén indult online szavazáson 1612-en vettek részt. A voksolók több mint kétharmada, 67,62 százaléka amellett szavazott, hogy a Zsolnay-eozinból készült felirat kerüljön a 2022 nyarán átadott épület homlokzatára.

Egy nemrég közzétett polgármesteri határozatból kiderült, hogy a Péterffy Attila javaslatára az önkormányzat a Vásárcsarnok homlokzatán felirat felszerelésére és egy falióra áramellátásának kiépítésére nettó 920 ezer forint vállalkozói díj ellenében a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-t bízza meg.

A dokumentumban a polgármester egyúttal azt is megállapította, hogy – idézzük – „az ellenérték megfelel a szolgáltatás nyújtásának idején a piacon nyújtott hasonló szolgáltatások ellenértékének”.

A városháza december középi, a szavazás eredményét ismertető közleménye szerint a négyféle óratípus jobban megosztotta a pécsieket, mint a Zsolnay-felirat. A betűk legyártását és az óra beszerzését követően az új dekorációs és funkcionális elemek várhatóan jövő év első negyedévében kerülnek ki a Vásárcsarnok falára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!