Szünetelteti a tevékenységét

2024.02.01. 15:40

A baloldali baráti ügyvédnő károsíthatta meg a beteg gyereket

Több szálon is kapcsolódhat a jelenlegi városvezetés baloldali holdudvarához az a pécsi ügyvédnő, aki a sajtóhírek szerint beteg gyermeket is megkárosított, valamint az ATV szerint a rendőrség több bejelentés alapján több mint 200 milliós csalás és sikkasztás miatt már eljárás alá vonta az ügyvédet

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler Péter

A híradó értesülései szerint eddig tíz sértett tett feljelentést a rendőrségen az ügyvédnővel szemben, egy esetben, egy bírósági eljárás során nem a végrehajtónak, hanem a saját privát számlájára utalt el csaknem 35 millió forintot. A televízió forrásai szerint a nőt megbízták egy alapítvány megalapításával is, és az ide érkező pénzek egy kisgyermek gyógyítására mentek volna, azonban a beérkező pénzeket a nő a saját számlájára utaltatta.

Időközben sajtóértesülések szerint az is kiderült, hogy a 34 éves nő Péterffy Attila pécsi polgármester kedves barátja, a dr. Bodnár Imre "elszámoltatási" ügyvéd köreihez tartozott. Az MSZP-DK-s önkormányzat nem cáfolta mindeddig azt az információt, hogy a Péterffyt körüllengő ügyvédcsapaton keresztül jutott hozzá a nő önkormányzati céges megbízásokhoz. 

A pécsi ügyvédnő már nem aktív, a Pécsi Ügyvédi Kamara honlapja szerint január 16-tól szünetelteti praxisát. Saját weboldalán is csak annyi olvasható: "karbantartás üzemmód aktív".  Információink szerint korábban olyan cége is volt, amelynek főbb tevékenységi köre számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői munka volt Pécsen és a Somogy vármegyei Tabon. Ez a vállalkozás 2021-ben átalakult és sportszer-kiskereskedelem lett a főtevékenysége, jelenleg horgászcikkekkel kereskedik.

Nem kizárt, hogy teljesen véletlen, de a baloldali önkormányzat éppen abban az utcában alakított ki egy parkot, ahol a cégadatok szerint az ügyvédnő is lakik és a baloldaliak által csak közösségi költségvetésnek nevezett projekten belül a park további fejlesztésére nyertek el még pénzt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!