Száznegyvenegy végzett

2024.02.03. 15:20

Baranyai tűzoltót is elismertek

Fogadalmat tettek február elsején a frissen kiképzett tűzoltók és a tisztjelöltek. A tiszthelyettesek öthónapos képzése a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Oktatási Központjában megtartott kibocsátó ünnepséggel zárult.

Bama.hu

A katrasztrófavédelem honlapjának írása szerint mindig a fogadalomtétel a leghangsúlyosabb pillanata a tűzoltók kibocsátó ünnepségének, ezúttal a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ csarnoka visszhangozta a frissen kiképzett tűzoltók esküjét. A február elsején kibocsátott tűzoltók és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetében tanuló tisztjelöltek fogadalmát Csétai Balázs Tibor mondta elő. 

Köszöntőjében dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, főigazgató úgy fogalmazott, hogy a katasztrófavédelemre nagyon összetett, a közbiztonság érdekében végzett munka hárul. Az altábornagy felhívta a frissen végzett tűzoltók figyelmét arra, hogy a képzéssel nem zárult le a tanulási folyamat, elvárása, és egyúttal a tűzoltók saját érdeke is az, hogy folyamatosan fejlesszék tudásukat, ismerkedjenek a legújabb technológiai lehetőségekkel, bővítsék szakmai tudásukat. A főigazgató beszédében kitért a családok szerepére, és megköszönte az oktatók munkáját is. 

Hallgatói válaszbeszédében Szabó Tamás tű. őrmester elmondta, hogy soraik között vannak olyanok, akik több generációs tűzoltómúlttal rendelkeznek, mások viszont a képzés során ismerkedtek meg a tűzoltói hivatással. Hozzátette, mostantól már nem a gyakorlatok biztonságában hajtják végre feladataikat, hanem éles helyzetben kell bizonyítaniuk. Ahogy fogalmazott: „olyan hivatást választottunk, amely próbára teszi elszántságunkat, kitartásunkat és fizikai erőnlétünket is.”

A főigazgató a tűzoltó szakképzésben nyújtott tanulmányi eredménye és közösségi munkája elismeréseként főigazgatói tárgyjutalomban részesítette Reszneki Ákos tű. őrmestert, (FKI), Kupás Viktor tűzoltó őrmestert (Hajdú-Bihar VMKI), Horváth János tűzoltó főtörzsőrmestert, (Veszprém VMKI) és Pasin Mihály tűzoltó őrmestert (Baranya VMKI).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!