Bama.hu videó

2024.02.21. 11:50

Csizmadia Péter lendületet adhat Pécsnek (videó)

Barkóczi Csaba fideszes képviselő szerint az előttük álló nagy kihívások egyike a nyári helyhatósági választás, a pécsi Fidesz csoportnak is polgármesterjelöltet kell állítania. A pécsi Fidesz-frakció „Csizmadia Péter lendületet adhat a Pécsi jobboldalnak" címmel tartott sajtótájékoztatót szerdán.

Bóka Máté Ciprián

– Azt gondoljuk, hogy az elmúlt évek eredményei alapján Csizmadia Péter, a Fidesz városházi frakcióvezetője alkalmas lehet arra, hogy polgármesterjelölt legyen, és polgármesterként a várost vezesse – mondta Barkóczi. – A megrázó 2019-es választási sokkot követően sikerült talpra állítani a Fidesz helyi szervezetét és egy erőteljes politizálást folytatni a városházán, és bár tény, hogy miközben a pécsi baloldalon meglehetősen rosszarcú és aligha bizalomgerjesztő szereplők vetekednek a politikai tisztségekért, addig a jobboldal bővelkedik alkalmas szereplőkben, de Csizmadia Pétert ebben a mezőnyben is egy olyan kiemelkedő szereplőnek látjuk. Rábízhatjuk Pécs vezetését az elkövetkező 5 évben, ezért azt reméljük, hogy vállalni fogja a polgármester-jelöltséget az előttünk álló helyhatósági választáson. 

csizmadia
Csizmadia Péter új lendületet adhat a városnak
Fotó: Laufer László

A fiatal Matheovits László, a KDNP ifjúsági szervezetének pécsi csoportelnöke hétfőn arról beszélt, hogy Péterffyék képtelenek arra, hogy új befektetőket hozzanak a városba, és képtelenek a kormánnyal való együttműködésre, éppen ezért rengeteg lehetőségtől esik el Pécs. 

– A baloldali pártok érdekeit a városlakók érdekei elé helyezik, ezért juthattunk el odáig, hogy öt év után megközelítőleg 9600 új munkahelytől és 6,5 milliárd forintnyi iparűzési adó bevételtől esett el Pécs. Ahhoz, hogy a fiatalokat meg tudjuk tartani új, versenyképes fizetést biztosító munkahelyeket kell létrehoznunk. Ezért egy új városvezetésre van szükség, egy olyan polgármesterre, aki képes megteremteni a szükséges kapcsolatot a mindenkori kormányzattal. Jelenleg ezt a képességeket Csizmadia Péter frakcióvezetőben látom, ezért remélem, hogy elvállalja a polgármester-jelöltséget – mondta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!