Együtt fesztiváloznak

2024.02.08. 17:28

Erdélyben is jó híre van a sellyei fehérhurkának

Különösen jó viszonyt ápolnak a sellyeiek az erdélyi társtelepüléssel, Nyárádselyével. Olyannyira, hogy a február 10-én immár 14. alkalommal megtartott Ormánsági Fehérhurka Fesztiválon a nyárádselyeiek is képviseltetik magukat egy csapattal.

Tóth Viktória

Fotó: Laufer László

Már a pénteki napon megérkezik a nyárádselyei 8 tagú delegáció, a sertés versenyszerű feldolgozásában is részt vesznek majd, ezzel nemzetközivé válik a fesztivál.

– Évente egyszer mindenképpen, de van, hogy többször is találkozunk. Az esti Böllér bálon is a társtelepülésről érkező Csillag zenekar fog zenélni. A bálra már beteltek a helyek, ám a délelőtti, délutáni programra minden érdeklődőt, látogatót szeretettel várunk

 – mondta el érdeklődésünkre Kolat Irén, a szervező Sellye Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Muzeális Intézmény intézményvezetője.

Teljes gőzzel készülnek tehát a rendezvényre, fontos, hogy a fehérhurka fesztivállal egy időben megtartott, Ormánsági Pálinkaversenyre még várják a nevezőket, február 9-én, délelőtt 9 óráig lehet leadni a pálinkamintákat. Az ormánsági városnak egyébként van egy másik társtelepülése is, a szlovákiai Vágsellye, ők ezen az eseményen nem tudnak részt venni, ám a Városnapra lehetőség szerint ellátogatnak majd. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!