Bama.hu videó

2024.02.27. 18:03

A legkisebb babák gyógyulását segíti az új készülék

A Pécsi Gyermekklinika Intenzív osztályán évente 60-80, műtétet igénylő betegségben szenvedő koraszülöttet kezelnek. A Schneider Autóház Kft. által felajánlott inkubátor a jövőben ezeknek a babáknak a gondozását, gyógyítását segíti.

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

Nagyjából két hete került bele az inkubátorba az a koraszülött kisfiú, akinek szakszerű ellátásához nagyban hozzájárul a Schneider Autóház Kft. adománya. A modern szerkezet ünnepélyes átadását február 27-én tartották.

inkubátor, koraszülött
A Schneider Autóház Kft. által felajánlott inkubátor a koraszülöttek gondozását, gyógyítását segíti
Fotó: Löffler Péter

Az Életmentő Gyermek-Intenzív Alapítvány a Gyermekklinika Intenzív osztályán azért dolgozik, hogy évente az a 300 gyermek, aki súlyos betegsége miatt az intézménybe kerül - a Baranya-Tolna-Somogy régióból - a lehető legjobb ellátást kapja. Majd a lehető leggyorsabban újra a családjuk körébe kerüljenek, egészségesen. A koraszülött babák ellátása, ápolása rendkívül komplex kezelést igényel, ami egy műtét kapcsán még bonyolultabb helyzetet teremt.

Közel 8 millió forintba került az inkubátor

Dr. Rózsai Barnabás osztályvezető, adjunktus beszámolt róla, hogy az alapítvány 2023-ban, karácsony előtt úgy gondolta elindít egy kampányt, hogy egy modern inkubátort be tudjanak szerezni. Mely a babák számára biztonságos ápolást, védelmet, növekedésükhöz, gyarapodásukhoz megfelelő körülményeket biztosít. Ám ennek az eszköznek az ára elérte a közel 8 millió forintot.

– A Schneider Autóház felajánlotta számunkra a kívánt összeget. Januárban le is szállították az inkubátort, amit nagy megelégedéssel használunk

 – mondta az osztályvezető.

Schneider János az autóház ügyvezető igazgatója az eseményen tájékoztatott, hogy fontos számukra különböző szervezetek, egyesületek támogatása.

– A lehető legjobb helyre került ez az adomány. Ha már egy pici gyermek életének a megmentéséhez hozzá tudtunk ezzel járulni, akkor már nagyon jó helyre invesztáltuk a forrásokat – hangsúlyozta.

Fotó: Löffler Péter

Közel 30 éve működnek és segítenek

Demeterné Medve Éva, az Életmentő Gyermek-Intenzív Alapítvány kuratóriumi tagja működésükkel kapcsolatban is tájékoztatott. Már 28 éve működnek és segítik az intenzív osztály munkáját. Céljuk ápolást segítő eszközök beszerzése, a minőségi betegellátás segítése, a tudományos értékek, kutatás és a szakmai fejlődés támogatása.

– Tudom, hogy mennyire gördülékennyé lehet tenni a betegellátást azzal, hogyha van egy forrás, amihez amihez tudunk nyúlni és hogyha vannak segítők, akik úgy gondolkodnak, ahogy mi

 – fogalmazott Demeterné Medve Éva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!