Máshol is lehetne

2024.02.08. 15:09

Példaértékű kezdeményezés, helyben is elérhető a vérvétel Újpetrén

Immáron van lehetőség az újpetrei orvosi rendelőben a helyben történő vérvételre – tájékoztatott a község háziorvosa, dr. Varga Péter.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A páciensektől az előzetes jelentkezést követően  (legkésőbb előző nap szükséges jelezni) keddenként reggel 7:00-7:30 között veszik le a vért. Elsőbbséget élveznek az akut és krónikus megbetegedésben szenvedők, de lesz lehetőség panaszmentesen szűrővizsgálat jelleggel is a vérvételre a szabad időpontok függvényében. A szoltáltatás díja 3000 Ft, ami a vérvétel és a laborba történő szállítás költségét fedezi. A lehetőség csak a körzet betegei számára érhető el. Peterden, Pécsdevecseren és Kiskassán a kéthetente esedékes rendelésen is lesz vérvétel, melyre az igényt szintén előzetesen kell jelezni, illetve orvosi indikációval fekvőbetegek részére otthonukban is lesz lehetőség a vérvételre előzetes időpontegyeztetéssel. Természetesen a páciensek továbbra is igénybe vehetik az ingyenes pécsi és térítési díjas siklósi vérvételeket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!